Erzurumlulardan İlker Kaya’nın Ailesine Taziye Ziyareti

Marmara Bölgesi’ndeki Erzurumlular, Bursa'da açlık grevine destek için yürüyüş yapan gruba tepki gösteren grup içinde yer alan ve nereden geldiği belirlenemeyen bir kurşun ile ağır yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybeden İlker Kaya’nın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Erzurumlulardan İlker Kaya’nın Ailesine Taziye Ziyareti
Kaya’nın hayatını kaybetmesinden Son derce üzüntü duyduklarını ifade eden İstanbul Erzurumlular Birleşim Derneği Başkanı Osman Nuri Toraman, katillerin en kısa sürede yakalanmasını istedi. Acılı aileyi merkez Yıldırım ilçesi İsabey Mahallesi’nde ki evlerinde ziyaret eden yaklaşık 50 kişilik Erzurumlu, ailenin acısını paylaştı. Erzurumluların Kürt vatandaşlarla bir sorununun olmadığına dikkat çeken Toraman, bu ülkenin birliğine baş kaldıran kişilerle sorunlarının olduğunu ve bundan Sonra da olacağını ifade etti.

Toraman, “Erzurum birlik beraberliğin bozulmasına müsaade etmemiştir, asla etmeyecektir. Bugün burada Erzurum'un tek yürek, tek bilek, tek yumruk olduğunu göstermek istedik. Yurt çapında yaşayan milyonlarca Erzurumluyu temsilen burada bulunmaktayız. İlker Kaya kardeşimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağılığı diliyoruz. Son olarak şunu söylemek isterim ki İlker kardeşimizin katilinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesini ve en ağır ceza ile cezalandırılmasını talep ediyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından Kaya için Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi .
Kaynak: İHA