Akkaya Termal Kaynağı Turizme Kazandırılıyor

Karabük'ün Eskipazar ilçesindeki jeotermal su kaynağının ihale sözleşmesi düzenlenen törenle imzalandı.

Eskipazar Belediye Başkanı Dursun Baş, belediye salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, içeriğinde yüksek oranda karbondioksit ile kükürtlü hidrojen bulunan ve yöre halkı tarafından birtakım hastalıklara iyi geldiğine inanılan su kaynağının oluşturduğu 35 metre yüksekliğindeki travertenlerin, Pamukkale gibi turistlerin ilgisini çekeceğini söyledi.

Bu projenin 100 yıldır ilçede hayal edildiğini ifade eden Baş, jeotermal kaynağının yatırıma dönüştürülmesinin çok uzun bir süreç olduğunu aktardı.

Baş, projenin içerisinde tıp merkezi, spor kompleksleri, spor alanları, göletler, aqua parklar, akaryakıt istasyonları bulunduğunu vurgulayarak ''Belediye sınırları içerisinde çağdaş modern ve marka şehir olma yolunda çalışmalarımız devam ederken kendisi gurbette ağlayan ana ve evladı buluşturacak yatırımları gerçekleştirecek ciddi bir çalışma içerisinde olduk'' diye konuştu.

İmza törenine AK Parti Eskipazar İlçe Başkanı Rıfat Yaman, ihaleyi alan firma yetkilileri, belediye meclis üyeleri ve belediye çalışanları katıldı.

Muhabir: Ahmet Özler

Yayıncı: Sinan Özmüş
Kaynak: AA