Aydınlı Yetiştiricilere Fuar ve Eğitim Desteği

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Aydın Çiftlik Danışma Merkezi üyesi Aydınlı hayvan yetiştiricileri İzmir Agroexpo Eurasıa&Anımalexpo 2012 Fuarı’nı ziyaret etti.

Aydınlı Yetiştiricilere Fuar ve Eğitim Desteği
Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Aydın Çiftlik Danışma Merkezi ili ayrı heyet olarak 17 personel ve tarım danışmanları ile 35 üye yetiştirici, daha sonra ise 9 personel ve 126 üye yetiştirici olmak üzere toplamda 187 kişi ile İzmir Agroexpo Eurasıa & Anımalexpo 2012 Fuarı’na katıldı.

Fuar alanını ve fuara katılan değişik firma stantlarını gezen Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Aydın Çiftlik Danışma Merkezi üyesi yetiştiriciler, personel ve tarım danışmanları birçok yeni teknolojiyi yeni ürün ve gelişmeleri inceleme ve bilgi alma fırsatı buldu.

Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Aydın Çiftlik Danışma Merkezi üyesi yetiştiriciler ile personel ve tarım danışmanları ayrıca yurt içi ve yurt dışından uzmanların konuşmacı olarak katıldığı “Buzağı İshalleri, Beslenmesi ve Bakımı”, “Organıcul-I Mikrobiyal Gübre”, “Hayvansal Atıkların Yeme Dönüştürülmesi”, “Hayvancılık İşletmelerinde Haşere-Karasinek Mücadelesinin Önemi”, “Hayvan Hastalıklarının Tanısında Laboratuarın Yeri ve Önemi” konulu eğitimlere katıldı.

Ayrıca 17 Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Aydın Çiftlik Danışma Merkezi personel ve tarım danışmanları da “Katoloğ Okuma, Lineear Değerlendirme ve Dişi Sperma” ile ilgili eğitimine katılarak sertifikalarını aldı.

Aydınlı yetiştiriciler fuara ve fuar kapsamındaki eğitimlere katılmanın verdiği faydayı dile getirerek Aydın İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği ile Aydın Çiftlik Danışma Merkezi’ne teşekkür etti .
Kaynak: İHA