Vali Yardımcısı Yamlı: Dernekler Çay Ocağı Olmamalı

Erzurum Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı, birçok derneğin kuruluş amacına uygun faaliyet yürütmek yerine çay ocağı şeklinde hizmet sunmasının rahatsızlık verici olduğunu söyledi.



Erzurum İl Dernekler Müdürlüğü , dernek başkanı ve yönetim kurulu üyelerine yönelik Yakutiye Halk Eğitim Merkezi Salonunda bilgilendirme semineri düzenledi . Vali Yardımcısı Ömer Hilmi Yamlı başkanlığında , düzenlenen toplantıya çok sayıda dernek başkanı katıldı .

Vali Yardımcısı Yamlı , küreselleşen dünyada sivil toplum örgütlerine ülkenin demokratikleşmesi noktasında büyük görev ve sorumlulukların düştüğünü ifade etti . Yamlı , ülkenin sosyo- kültürel kalkınmasında derneklere büyük görevler düştüğüne işaret ederek , " Ülkemizin derneklerden büyük beklentileri var . Dernekler sadece belirli alanda , özellikle de çay ocağı şeklinde faaliyet göstermemeli . Maddi kazanç beklemeden , ülkenin aydınlık müreffeh yarınları için dernekler proje üretmeli , katılımcı ve çoğulcu demokrasi için üzerlerine düşeni layıkıyla yerine getirmeli . İki bardak çay satmak için dernekçilik yapılmamalı . " dedi .

İl Dernekler Müdürü Feyzullah Kılıç , sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla dünyanın , değişip geliştiğini ifade etti . Seminerin , özellikle uygulamalarda ve proje hazırlama aşamasında hata ve noksanlıkların giderilmesi için düzenlendiğini belirten Kılıç , " Dernekler kuruluş amaçlarına uygun olarak iş ve işlemlerini yapmalı . " diye konuştu . Gümüşhane İl Dernekler Emekli Müdürü Minhaç Mazlumoğlu’nun derneklerle ilgili mevzuatı anlatması ve dernek yöneticilerinin sorularının cevapladı . Ardından da Avrupa Birliği Proje Danışmanı Muhammet Alper Gürbüz , `AB projeleri , SODES ve KUDAKA` projeleri ile ilgili konularda bilgiler verdi .