Tatilde İngilizceyi 6 Yabancı Öğretmenden Öğreniyorlar

Dünyanın 6 ayrı ülkesinden 7 İngilizce öğretmeni, sömestr tatilinde Hoşgörü Eğitim Kurumlarına bağlı Hacı Hasan Doğru Fen Lisesi ve Ayşe Doğru Anadolu Lisesinin daveti üzerine Osmaniye’ye gelerek, öğrencilere yabancı dil eğitimi veriyor.

Tatilde İngilizceyi 6 Yabancı Öğretmenden Öğreniyorlar
 

Eğitim konusunda Avrupa Dil Okulu Oxford Dil Akademisi ile işbirliği yaptıklarını kaydeden Hoşgörü Eğitim Kurumları Müdürü Lokman Kılıç , ABD , İrlanda , Güney Afrika , Nijerya , İspanya ve İtalya’dan gelen öğretmenlerin verdiği İngilizce eğitiminden 200 lise öğrencinin faydalandığını söyledi .


Okullarında 7 ders İngilizce dil eğitimi verdiklerini ifade eden Kılıç , normal derslerinin dışında Salı gününü de ‘İngilizce Konuşma Günü’ olarak ilan ettiklerini belirtti .


Öğrencilerin derslerde İngilizce öğrenmeleri esnasında , pratik yönden sorunlar yaşadığını belirten Lokman Kılıç , 10 gün boyunca devam edecek eğitime , kendi okul öğrencilerinin yanı sıra Kadirli ilçesinden de öğrencilerin katıldığını kaydetti .


Eğitim sayesinde öğrencilerin dikkatini İngilizceye çekmek istediklerini ifade eden Kılıç sözlerine şu şekilde devam etti : “Bu kısa sürede İngilizce öğretilemeyeceğini biliyoruz . Fakat öğrencilerimizin ilgilerini çekerek ileride İngilizceye yoğunlaşmaları açısından eğitimin önemli olduğunu düşündük . Öğrencilerimiz İngilizceyi bilseler de konuşma konusunda öz güven eksikliği yaşıyorlar . Biz bu eksikliği gidermek arzusundayız . Burada İngilizce eğitimini şarkılar söyleyip , oyunlar oynayarak öğreniyorlar . Konuk ettiğimiz 6 ayrı ülkeden 7 yabancı İngilizce öğretmenin kendi okulumuzda görev yapan İngilizce öğretmenlerimize de büyük faydaları olmaktadır . Okulumuz öğretmenleri onlarla iletişimlerinin katkılarını ders verirken göreceklerdir . ”



HAYATIN HER AŞAMASINDA ŞART

ABD’den gelen İngilizce Öğretmeni Ekere Sunny ise İngilizcenin uluslar arası dillerden birisi olduğunu belirterek , öğrenciler üzerinde İngilizcenin temelini oluşturmaya çalıştıklarını ve bunu yaparken de şarkı söyleme , çeşitli oyunlar oyunlar oynama gibi eğlenceli yöntemler kullandıklarını söyledi .


Sunny , “İngilizce eğitimine başladığımız ilk gün biz de öğrencilerde oldukça zorlandık . Fakat üçüncü günden sonra hem birbirimize alıştık . Değişik ülkelerden gelen diğer İngilizce öğretmen arkadaşlarımda Osmaniye’yi ve insanlarını çok sevdik . Gerek derslerde öğrencilerden ve gerekse öğretmen arkadaşlarımızdan bizlerde Türkçe öğrenmeye çalışıyoruz . Eğitim sonunda onlarda bizlerde büyük kazanımlar elde edeceğimize inanıyorum . Türk insanını çok sevdik . Bizleri oldukça sıcak karşıladılar . Çok güzel ağırlıyorlar . Yöresel yemeklerinin yanı sıra arkadaşlarımla künefeyi çok beğendik . ” dedi .

Lise öğrencisi Merve Doğan ise İngilizcenin hayatın her aşamasında yer almaya başladığını ifade ederek , gelecekte büyük faydasını göreceklerine inandığını belirtti .

Eğitim esnasında çeşitli zorluklarla da karşılaştıklarını ifade eden Doğan , “Burada eğitime ilk başladığımda arkadaşlarım gibi ben de yabancı öğretmenlerimizle anlaşmakta zorluklar yaşadım . Anlatmak istediklerini anlamadım . Fakat bu durum kısa sürdü . Öğretmenlerimizin eğitime esprileri ve çeşitli oyunları da eklemesi sayesinde , İngilizceyi şimdi daha iyi kavramama ve konuşmama yardımcı oldu . Tatil sonrasında okulumuzdaki İngilizce derslerimizde de daha başarılı olacağım konusunda kendime güvenim geldi . ” diye konuştu .