Malatya'da Nitrat Kirliliğini Ölçmek İçin Mobil Laboratuvar Kuruldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımsal sahalardaki yüzey ve yeraltı sularında nitrat kirliliğinin izlenmesi amacıyla alınan 20 mobil laboratuvardan biri de Malatya`ya kuruldu.

Malatya'da Nitrat Kirliliğini Ölçmek İçin Mobil Laboratuvar Kuruldu


Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hamit Aygül , mobil laboratuvar projesinin bakanlığın alt yapısını güçlendirerek , yüzey ve yer altı sularında tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesini amaçladığını söyledi .


Proje ile tarımdan kaynaklanan kirliliğin önlenmesi , su kaynakları , toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılmasının hedeflendiğini anlatan Aygül , " Bu proje , Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın alt yapısını güçlendirerek , yüzey ve yeraltı sularında tarımsal faaliyetlerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesini amaçlıyor . " dedi .


Projeyle tarımsal aktivitelerden kaynaklanan kirliliğin önlenmesi ve su kaynakları , toprak ve atmosfere besin maddesi girdisinin azaltılmasının hedeflendiğini vurgulayan Aygül , " Nitrat direktifinin uygulanması için 2005 yılından bugüne kadar tarımsal alanlar içerisinde kalan yüzey ve yeraltı sularında belirlenen yaklaşık bin 750 adet su numunesi alma istasyonunda izleme yapılacak . Malatya`ya gelen bu mobil laboratuvar Elazığ , Tunceli ve Erzincan illerinde de hizmet verecek . ” ifadelerini kullandı .