Kaymakam Dönmez: Köylerde Kanalizasyon Çalışmaları Devam Edecek

Yozgat’ın Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından köylerde yapılan kanalizasyon çalışmalarının bu yılda devam edeceğini söyledi.

Kaymakam Dönmez: Köylerde Kanalizasyon Çalışmaları Devam Edecek


Kaymakam Dönmez , köylerde yapılan kanalizasyon çalışmalarına değindi . Dönmez , " Köylerimizde kanalizasyon çalışmalarımız bu yıl da devam edecek . Amacımız kanalizasyonsuz köy kalmayıncaya kadar çalışmalarımızı sürdürmek . Hangi köyde kanalizasyon çalışması yapılacaksa o köyün kanalizasyon planı , İl Özel İdaresi tarafından yapılır ve bize gönderilir . Biz de burada bu plan dahilinde ihale açarız ve ihaleyi alan firma o plan dahilinde kanalizasyon çalışmasını yapar ve teslim eder . " dedi .


Köylerde kanalizasyon çalışmaları için gereken boruların alımını İl Özel İdaresi tarafından yapıldığını kaydeden Kaymakam Dönmez şöyle devam etti : " Köylerimizde yapılan çalışmalarda hangi köye plan dahilinde kaç metre boru gideceği hesaplanıyor ve o köye tahsis edilen borular muhtarlara tutanakla teslim ediliyor . Fakat ben şunu gördüm , kanalizasyon çalışmaları biten köylerde mesela 30 metre veya 50 metre boru artmış ve bu boruların değerlendirilmesi konusunda muhtarlarımızın yeterli özeni gösteremediklerini , lüzumsuz yerlerde kullandıklarını fark ettim . Bu borular çok kaliteli ve pahalı borular , onun için ileride her hangi bir köyde bu kanalizasyonda patlama veya sızdırma olduğunda tekrar buralarda kullanılması için artan bu boruların muhafaza edilmesi suretiyle toplattırdım . Bu şekilde aldığımız önlem sayesinde boruları yine kullanmış olacağız . "