İşçinin Can Verdiği Kaçak Ocak Sahibi Raporluymuş

Zonguldak`ta 10 gün önce meydana gelen kaçak ocaktaki göçükte 2 çocuk babası Şenel Biçici`nin(33) hayatını kaybetmesiyle ilgili, kaçak ocak sahibi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişinin serbest bırakıldığı öğrenildi.

İşçinin Can Verdiği Kaçak Ocak Sahibi Raporluymuş
Ocak sahibi olarak gösterilen Ufuk G . `nin yüzde 65 raporlu olduğu ortaya çıktı .

Kilimli Beldesi Yayla Caddesi`nde üstü kapatılarak garaj görünümü verilen ocak sahipleri Ufuk , Rasim ve Ali G . , olayın ortaya çıkmasının ardından polis tarafından gözaltına alındı . Kilimli Polis Merkezi`nde görevli ekipler tarafından Zonguldak Adliyesi`ndeki Cumhuriyet savcılığına getirilen üç zanlıdan Ali G . , savcı tarafından serbest bırakıldı . Ufuk ve Rasim G . mahkemeye sevk edildi . Ocak sahibi olarak ismi geçen ve ölüme sebebiyet vermekten yargılanan Ufuk G . ile Rasim G . mahkeme tarafından serbest bırakıldı . Ocak sahibi olarak gösterilen Ufuk G . `nin yüzde 65 oranında raporlu olduğu öğrenildi .

Yaşamını yitiren madencinin ailesi , 4 saat boyunca yetkililere haber vermeyen ocak sahiplerinin serbest bırakılmasına tepki gösterdi .



POLİS KAMUFLAJIYLA İŞÇİNİN YERİNİ GÖSTERMİŞLER

Kaçak maden ocağında ekmek parası için çalışırken , göçükte can veren 2 çocuk babası Şenel Biçici’nin kardeşi Ramazan Biçici , “Benim ağabeyim 2 aydan beri orada çalışıyordu . Kar yağdığı için bir hafta işe gidememiş , sonra karşı taraf ağabeyimin evine kadar gelip ocağa girmesi için ikna etmiş . Tabi ağabeyimin de borçları olduğu için para kazanırım hesabıyla çalışmaya gitmiş . Benim ağabeyimin 19 . 00’dan 23 . 00’e kadar canlı olduğunu oradaki görgü şahitleri söylüyor . Biz ağabeyinle konuştuk diyorlar . En son bunlar yapacak bir şey bulamayınca çareyi kaçmakta bulmuşlar . TTK ekipleri ocağa gelip baktı ; ‘Biz burada ne arıyoruz . Kimse bir şey söylemiyor . Bu ocak hakkında bilgisi olan yok mu’ diye sordu . Ondan sonra polis , gözaltındaki ocak sahiplerini ağabeyimin yerini göstersinler diye polis kamuflajıyla kelepçeli halde ocağa getirdi . Bizi de başka bir yere aldılar . ” diye konuştu .

Bu arada , hatıra olsun diye 2 yıl önce aynı ocakta çalıştığı yeğeni Zafer Eyi tarafından ocakta çalışırken görüntülenen Şenel Biçici’nin kömür kazdığı görülüyor . Ekmek parasını kazanmak ve borçlarını kapatmak için kaçak ocaklarda yevmiye usulü çalışırken ölen Biçici’den geriye , uğruna canını verdiği kömür kazdığı görüntü kaldı .