Chp'li Gök, Parti Yönetimini Hukuka Saygılı Olmaya Çağırdı

CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nun delegasyonun imzaları ile başvurusunu hiçe sayarak kendi taleplerine göre bir kurultay toplayacağını beyan ettiğini savundu.

Gök , " Bu hukuk dışıdır . Hukukun üstünlüğünü beyan eden ve hükümeti hukuk dışılıkla suçlayan partimizin öncelikle kendi içimizdeki hukuka saygı duyması gerekir . " dedi .


Cihan Haber Ajansı ( Cihan ) `na tüzük kurultayı ile ilgili açıklamalarda bulunan Gök , genel merkezin kararının hukuksuzluğu genel merkezden egemen kılma çabası olduğunu söyledi . Parti tüzüğünün 54 . maddesinin olağanüstü kurultayı 3 makamın toplayabileceğini söylediğini hatırlatan Gök , " Bunlar Genel Başkan , Parti Meclisi ve Kurultay delegelerinin 5’te biri . 22 Aralık parti meclisi toplantısında parti meclisi ve genel başkan olağanüstü demokratik bir tüzük kurultayı yapmamayı karar altına almışlardır . Ben de o gün üçüncü makam olan kurultay delegelerine seslenmiş ve yetkinin onlarda olduğunu söylemiştim . 54 . Maddesi 4 . Fıkrası olağanüstü toplantının gündemini isteyenlerin düzenleyebileceğini , bu gündemin asla değiştirilemeyeceğini söyler . Toplanan imzalar gündemi ve hangi maddelerin olduğunu belirtmiştir . Tüzüğümüze göre bu gündemi hiç kimse değiştiremez , tek istisnası genel başkanın gündeme seçim maddesi ilave etmesidir . Bunun dışında orada değişiklikler yapılmaz . Basından öğrendiğime göre sayın genel başkan gündemi tümüyle değiştirerek delegasyonun imzaları ile başvurusunu hiçe sayarak kendi taleplerine göre bir kurultay toplayacağını beyan etmiştir . Bu hukuk dışıdır . Hukukun üstünlüğünü beyan eden ve hükümeti hukuk dışılıkla suçlayan partimiz öncelikle kendi içimizdeki hukuka saygı duyması gerekir . " diye konuştu .


Gök , kendi içinde hukuksuzluğu esas alanların başkalarına hukukun üstünlüğü yönünde ders veremeyeceğini de hatırlatarak , Kılıçdaroğlu`ndan bu yönde kendisine mütala veren hukukçularını değiştirmeleri tavsiyesinde bulundu .