Ak Partili Başer: Ama ve Ancakların Olmadığı Yeni Bir Anayasa Yapacağız

AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, yeni anayasa çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Ak Partili Başer: Ama ve Ancakların Olmadığı Yeni Bir Anayasa Yapacağız


Başer , partisinin Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen ile birlikte Sosyal Günvenlik Kurumu ( SGK ) Yozgat İl Müdürü Duran Cesur’u ziyaret ederek , yeni binalarının hayırlı olması dileğinde bulundu .


Başer , burada yaptığı açıklamada yeni anayasa çalışmalarına değindi . Yeni anayasa çalışmalarında toplumun bütün katmanlarının fikir ve görüşlerinin alındığını belirten Başer , " TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek ve Başbakanımız yeni anayasa konusunda büyük gayret sarf ediyor . Anayasa Uzlaşma Komisyonu`na , AK Parti`nin 326 milletvekili olmasına rağmen 3 milletvekili üye verdik . Diğer partilerin milletvekili sayılarının daha düşük olmasına rağmen aynı üye sayısına onlarda sahip . Biz bu konuda AK Parti iktidarı olarak ne aldatan olacağız , nede aldanan . " dedi .




‘SEÇİM MEYDANLARINDA BÜTÜN PARTİLER SİVİL ANAYASA VAADİNDE BULUNDU’

2011 yılı Milletvekilliği genel seçiminde AK Parti ve diğer partilerin seçim meydanlarında yeni sivil anayasa yapılması için vaatlerde bulunduğunu vurgulayan Milletvekili Başer , " Seçim meydanlarında biz söz verdik . Yeni sivil , özgürlükçü , ama ve ancakların olmadığı , içerisinde 75 milyon vatan evladının işte benim anayasam diyerek , benimseyebileceği bir anayasa yapılması için gayret ediyoruz . Aynı şekilde diğer siyasi partiler de seçim meydanlarında yeni sivil bir anayasa yapılması için vaatlerde bulundular . Biz AK Parti olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz . Bu konuda Meclis başkanımızın başkanlığında ülkemizdeki 20 binin üzerindeki sivil toplum örgütüne raporlar gönderildi . Büyük vilayetlerden başlamak üzere Türkiye anayasasını arıyor çalıştayları yapılmaya devam ediyor . " diye konuştu .