Rtük Üyesi Çıplak: Reyting Kaygısı Terörün Ekmeğine Yağ Sürmesin

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Üyesi Esat Çıplak, medyanın terör haberlerini verirken dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Şehit evlerinde yayıncıların değil devletin ağlamasını isteyen Çıplak, "Terör haberleri elbette verilmeli, ancak bunu yaparken dikkatli olmalı. Aksi halde terör örgütünün ekmeğine yağ sürülmüş olur." dedi.
RTÜK Üyesi Esat Çıplak, terör haberlerinin veriliş tarzını eleştirdi. Terör örgütlerinin medya aracılığı ile propaganda yaptığını söyleyen Çıplak, “Masum kurbanların durumlarının yayınlanmasının teröristlere sempati sağlamayacağı muhakkak, ancak teröristlerin hedefi de sempati değil korku ve kargaşa.” diye konuştu.
Bu nedenle medyanın, terör haberlerini verirken dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Çıplak, “Elbette medya, terörle ilgili haberleri vermeli ancak bunu yaparken dikkatli olunmalı, aksi halde terör örgütünün ekmeğine yağ sürülmüş olacak.” şeklinde konuştu.
Özellikle şehit ailelerinin evlerinden yapılan yayınlara yer verilmemesi gerektiğini kaydeden Çıplak, “Şehit haberleri istatistiki olarak, ayrıntısına girilmeden verilmeli. Yayınlar, toplumsal yaraları kaşımak yerine, toplumsal uzlaşı ve kardeşlik duygusuna yönelik olmalı. Şehit evlerinde devlet ağlasın, yayıncılar ağlamasın.” dedi.
Çıplak, medyanın çok izlenme kaygısı ile halkı dehşete düşürecek, infial yaratacak, halkı korkutup sindirebilecek yayın ve haberlerden kaçınması gerektiğini söyledi.