Güzelbey: Esnaf ve Sanatkar Türk Ekonomisinin Bel Kemiği

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Güzelbey: Esnaf ve Sanatkar Türk Ekonomisinin Bel Kemiği
Asım Güzelbey, ahiliğin, esnaf ve sanatkarın Türk ekonomisinin bel kemiği, sanayileşme ve kalkınmanın da çekirdeği olduğunu söyledi. Güzelbey, ahiliğin, toplumda fertleri birbirine yaklaştırdığını ve aralarında dayanışma kurulmasını sağladığını söyledi.

Güzelbey, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ahiliğin din, dil, ırk ve cinsiyet farkı gözetmeyen, herkese eşit muamele yapılan bir anlayışın simgesi olduğuna vurgu yapan Güzelbey, “Ekonomik, sosyal, kültürel ve gelenek cephesiyle çok geniş bir yelpazeyi ilgilendiren Ahilik olgusu, aslında millet olarak tarihteki temellerimizi ve medeniyet düzeyimizi de gösteren en özgün örneklerimizden birisidir. Bizi biz yapan, millet olarak bizi özgün, farklı ve özel kılan değerlerimiz, modellerimiz ve tarihin derinliklerinden gelen sosyal değerlerimiz, sadece zenginlik kaynaklarımızdan değil, aynı zamanda sosyal kaynaşma kaynaklarımızın da arasındadır.” dedi.

“Ahiliğin kurucusu Ahi Evran Veli’nin Türk esnaf ve sanatkârlarına miras bıraktığı yüksek ticaret ahlakı ve çalışma disiplininin günümüzde de yaşatılmasının, hem ekonomik gelişmemiz açısından hem de demokrasimizin yerleşmesi ve sosyal barışın yaygınlaşması açısından büyük önem taşıdığına inanıyorum.” diyen Güzelbey, esnaf ve sanatkarın Türk ekonomisinin bel kemiği, sanayileşme ve kalkınmanın çekirdeği olduğunu ifade etti.