Bursa Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Atilla Gülsar, yaz tatili boyunca okulların ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını belirterek yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını söyledi.

Bursa Yeni Eğitim Öğretim Yılına Hazır


19 Eylül 2011 Pazartesi günü başlayacak olan 2011-2012 Eğitim öğretim yılı hazırlıklarıyla ilgili değerlendirme toplantısı Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğünde yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya 17 İlçe Milli Eğitim Müdürü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri katıldı. Başlamasına kısa bir zaman kalan yeni öğretim yılıyla ilgili yapılan planlamaların ve hazırlıkların değerlendirildiği toplantıda, İlçe Milli Eğitim Müdürleri de ilçelerinde gerçekleştirilen hazırlıklar ve uygulamalar hakkında bilgi verdiler.


İl Milli Eğitim Müdür Atilla Gülsar, 2011-2012 eğitim öğretim yılına problemsiz bir şekilde başlanacağını ifade etti. Gülsar, "Yaz tatili boyunca okullarımızla ilgili tüm ihtiyaçlarımızı gidermeye çalıştık. Tabii biz geniş bir camiayız. Yüzde 100 problemsiz anlamında bir şey söylemek yanlış olur. Muhakkak eksiklik ve aksaklıklar olabilir. Ama biz bu noktalarda tedbirler alıyoruz." dedi.


Eğitimcilerin her zaman değişim ve gelişim içerisinde olmasının önemli olduğunu vurgulayan Gülsar, öğrenci ve velilerle iyi iletişim kurmanın başarıyı artıracağını, okul öncesi eğitimin olmazsa olmazlar arasında olduğunu ve okullaşma oranında yüzde 100’ün hedeflendiğini ve okulların birer kültür merkezi haline getirilmesi gerektiğini vurguladı. Kayıt sürecinin devam ettiğini de vurgulayan Gülsar, öğrencilerin elektronik ortamda yerleştirildiğini söyledi. Kayıtlarda yaşanabilecek sıkıntılara da dikkat çeken Gülsar, şu uyarıda bulundu: "Hiçbir okula kaydı yapılmayan öğrencilerle ilgili İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerinde komisyonlar kuruldu. Velilerimiz 12-14 Eylül tarihleri arasında İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurdukları takdirde, çocuklarını en uygun okullara yerleştirecekler."