Banyo Suyuna Bitki Katarak Ferahlayın

Homolog Neslihan Demirci, vatandaşların banyo suyuna şifalı bitkileri atmasıyla rahatlayabileceklerini belirterek, bu yöntemle vücut ateşinin de düşeceğini söyledi.

Banyo Suyuna Bitki Katarak Ferahlayın
Şifalı bitkiler Uzmanı Homolog Neslihan Demirci, faydalı bitkiler harici bazı bitkilerde zehir etkisi bulunduğunu belirtti. Tüketicilerin, zehirli bitkilerin yan etkilerini gözetmeleri gerektiğini ifade eden Demirci, "Tabi ki bitkilerimizin faydası kadar yan etkilerinin de göz önünde bulundurulması gerekiyor. Mesela sütleyen, dulavrat otu, bit otu, yüksük otu gibi bitkiler zararlı bitkilerdir. Bunların dahili kullanımı kesinlikle zararlıdır. Bu tür bitkilerin yan etkileri olabilir. Bu yan etkiler kusma,direkt kana bulaştığı için metabolizmamızı bozabilir. İdrar yollarını ve böbrekleri etkileyebilir. Yani vücut direncini azaltır" şeklinde konuştu. Kapari turşusunun bazı hastalıklara faydası olduğunu söyleyen Demirci, bu turşusunun direnci artırdığını ifade ederek, "Kapari turşusu, vücut direncinin artırılmasında mide bozukluklarında, basurda, mideyi koruyucu olarak da bağışıklık sistemini arttırıcı etkisi vardır. Özellikle biz bunu Ramazan ayında kesinlikle tavsiye ediyoruz. Kaparinin gün içerisinde bir tatlı kaşığı kadar alınması vücudu komple yenilemektedir" dedi

Zehirli bitkilerin yarattığı yan etkilerini geçirecek bitkilerin olduğunu söyleyen Demirci, "Tabi bu zehirli bitkilerin dışında yararlı bitkilerde var. Bu bitkiler sarı kantaron dediğimiz bitki mideye iyi gelir. Ramazan aylarında da çok etkisi vardır. Bunlar gün içerisinde çay gibi demlenerek birkaç bardak içilmesi iftar ve sahurda da içilebilir. Bu şekilde alınması midenin rahatlamasına, hazmın kolaylaşmasına neden olur. Aynı şekilde meyan köküyle birlikte kişiler karışım halinde de alabilirler. Öteyandan son günlerde sıcak günlerin etkisiyle sinir, stres yoğunluğu çok fazla oluyor. Bunun için mercan köşk önerebiliriz. Vücut direncini güçlendirmek için macunlar var" diye konuştu. Banyo suyunda bazı bitkilerin kullanılarak vücudun direncinin artacağını ifade eden Demirci, kullanılan bitkilerle vücutta ferahlık olacağını söyledi. Vücudun dinginliğinin sağlanması için şifalı bitkilerin kullanılmasının iyi olacağını belirten Demirci, "Vücudun dinginliği ve ferahlığı açısından bizim aroma terapi banyo suyu olarak önerdiğimiz bitkilerimiz vardır. Bunlar kekik, lavanta, menekşe, söğüt yaprağıdır. Bunlar banyo suyuna konulup içerisinde 15-20 dakika bu suyun içerisinde olmak hücreleraçıkken olmalıdır. Vücudun bunları almasını ateşin düşmesini vücudun rahatlık ve dinginlik sağlanmasını kazanmasını sağlar" şeklinde konuştu.
Kaynak: İHA