Ankara Büyükşehir`den Somali`ye Yardım

Ankara Büyükşehir Belediyesi açlık felaketi ve çocuk ölümleriyle sıkıntılı günler yaşayan Somali`ye gıda, battaniye, ekmek fırını, su arıtma tabletleri gibi, zorunlu ihtiyaçları giderecek yardım paketleri gönderecek.

Ankara Büyükşehir`den Somali`ye Yardım

Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan toplantısı Başkan Melih Gökçek başkanlığında Meclis Toplantı Salonu`nda yapıldı. Kent gündemine ilişkin önergelerin görüşüldüğü toplantıda açlık felaketiyle mücadele eden, çocuk ölümleriyle yürekleri burkan Somali`ye yardım eli uzatma kararı alındı. Türkiye`nin yardım kampanyalarında öncülük yapmasının dünyanın da takdirini topladığı belirtilerek bu ülkeye yardım gönderilmesine ilişkin önerge oybirliği ile kabul edildi. Karar doğrultusunda, başta Somali olmak üzere dünyada yardım edilmesi gereken tüm ülkelere İçişleri Bakanlığı`ndan gerekli izin alınmak suretiyle gıda, giyecek, yatak, battaniye, su, su arıtma tabletleri, ekmek fırınları, ilaç ve ihtiyaç duyulabilecek her türlü sosyal yardımlar yapılacak. Bu konuda Başbakanlık, Ankara Valiliği, Kızılay, Diyanet İşleri Başkanlığı, Tika ve diğer kamu kuruluşlar, sivil toplum örgütleri ile gazete, internet, radyo ve televizyonlarla her türlü işbirliği yapılacak. İşbirliği protokolleri konusunda Genel Sekreterlik makamı yetkili sayılacak. Genel Sekreterlik, gerekli izinleri almak suretiyle yardım kampanyaları açacak. Belediye bütçe imkanları nispetinde bu yardımlar yapılacak ve bir sınırlama getirilmeyecek. Ayrıca belediye, EGO ve ASKİ`nin ortak olduğu şirketler ile bu şirketlerin ortak olduğu şirketlerin de bütçe imkanları doğrultusunda yardım için katkıda bulunabilecek.


WASHİNGTON İLE KARDEŞ ŞEHİR PROTOKOLÜ
Büyükşehir Belediye Meclisi`nde ayrıca ABD`nin başkenti Washington D.C. ile kardeş kent protokolü imzalanması kararı da alındı. Daha önce Washington D.C. Belediyesi`nde Ankara ile kardeş kent olma kararı alındığı hatırlatılan önergede protokolün imzalanması için Washington D.C.`nin 2 Ekim tarihinde Ankaralı yetkilileri beklediği belirtildi.

Oybirliği ile alınan karar doğrultusunda belediye meclis üyeleri, folklor ekibi, bir tanınmış sanatkar, yönetici bürokrat ve medya mensuplarından oluşan bir heyet hem protokolün imza töreni hem de Washington D. C. Türk/Amerikan Derneği`nin davetlisi olarak aynı tarihlerde gerçekleştirilecek Türk Festivali`ni izlemek üzere Washington`a gidecek. Bu gezi daha önce kararı alınan 6/9 Ekim tarihlerinde Los Angeles şehrindeki gerçekleştirilecek Anadalu Kültürleri Festivali ile birleştirilecek.