Erzin`deki Şafak Operasyonunda 8 Kişi Gözaltında Alındı

Hatay’ın Erzin ilçesine bağlı Mahmutlu mahallesine emniyetin düzenlediği şafak operasyonunun detayları ortaya çıktı.

Erzin`deki Şafak Operasyonunda 8 Kişi Gözaltında Alındı
İlçede yaşanan gergin olayları tahrik ettikleri ileri sürülen 8 kişi yapılan operasyonla gözaltına alındı. Çok sayıda silah ve suç aletine de el konuldu.

15 Ağustos akşamı Mahmutlu Mahallesinde iki grup arasında çıkan taşlı sopalı kavganın ardından ilçede güvenlik önlemleri artırıldı. Olayların başladığı mahalleye emniyet tarafından bu sabah şafak operasyonu düzenlendi. Saat 05.00 sıralarında başlayan operasyona aralarında çevre il ve ilçelerden gelen çevik kuvvet ve özel harekat polislerinin de bulunduğu 300 kişilik ekip katıldı. Yaşanan gerginliği tahrik ettikleri ileri sürülen vatandaşların evlerine savcılıktan alınan özel izinle operasyon yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda tabanca, pompalı tüfek, kama başta olmak üzere çeşitli suç aletleri ele geçirildi. Evinde silah bulunan şahısların olayların başladığı saatte halkı kışkırtmak amacıyla silahlarıyla havaya ateş ettikleri öğrenildi.

Polisin şafak operasyonunda olayları tahrik ettikleri belirlenen 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar sorgulanmak üzere Erzin Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.