Kendi Okuyamadığı Modern Okulu Gelecek Nesiller İçin Yaptıracak
Aydın’ın Çine İlçesinde mütahitlik yapan genç işadamı Süleyman Aytaç, kendisinin okuyamadığı modern okulu gelecek nesiller için yaptıracak.

Aydın’ın Çine İlçesine bağlı Gökyaka Köyü İlköğretim Okulunda okuyan ve sonrasında mütahitlik şirketi kuran Süleyman Aytaç, köy okulunda evlerinden odun götürdükleri takdirde sıcak bir ortamda okuduklarını, odun götürmedikleri takdirde ise buz gibi sınıfta ders yaptıklarını söyledi. Bu nedenle köydeki okulun yerine kaloriferli ve daha modernini yaptırmak isteyen Süleyman Aytaç, köyde az sayıda öğrenci bulunması ve mevcut okulun atıl durumda kalacak olması dolayısıyla bu fikrinden vazgeçerek ilçe merkezinde ihtiyaç duyulan Endüstri Meslek Lisesi’ne 18 derslikli ek bina yaptırma kararı aldı.
BİR MİLYON 800 BİN TL’YE MAL OLACAKYaptıracak olduğu okul protokolü için İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar ile birlikte Vali Hüseyin Avni Coş ile makamında bir araya gelen Süleyman Aytaç, okulu hayatta olan babası Kamil Ayatç adına yaptıracağını belirtti. Okul inşaatını kendi firmasının yapacağını kaydeden Aytaç, “Son sistem bir okul yapacağız. Geçmişte bizim çektiklerimizi gelecek nesillerimizin çekmemesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Okulu 6 ayda tamamlayıp milli eğitime teslim etmeyi amaçlıyoruz. Gelecek nesillerin en iyi şekilde yetişmesi ve bu ülkeye yararlı birer birey omları için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” şeklinde konuştu. Aydın Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, mevcut okul binasının yanındaki boş alana yapılacak ek binanın yaklaşık bir milyon 800 Bin TL’ye mal olacağını açıkladı.
HAYIRSEVERLİK HERKESE NASİP OLMAZOkulu yaptıracak mütahit Süleyman Aytaç’a teşekkür eden Vali Hüseyin Avni Coş, eğitime yapılan yatırımın geri dönüşümü en karlı yatırım olarak değerlendirdi. Süleyman Aytaç’ın herkese örnek olmasını dileyen Vali Coş, “Herkes zengin olabilir fakat hayırseverlik herkese nasip olmayan bir meziyettir. Eğitim konusunda herkes eline taşın altına sokmalıdır. Hayır sever kardeşimizin yaptıracağı ek bina sayesinde Çine’de ihtiyaç duyulan okul ihtiyacını gidermemize yardımcı olacak. Bu sayede hayırsever kardeşimiz babasının ismini ömür boyu yaşatmış olacak. Süleyman kardeşimizin herkese örnek olmasını temenni ediyorum” dedi.
Valilik makamındaki görüşmede karşılıklı görüşmelerin ardından 18 derslikli okulun protokolü Vali Hüseyin Avni Coş ve hayırsever işadamı Süleyman Aytaç tarafından imza altına alındı.
