İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Kayıt Parası İçin Hurda Topluyor

Şanlıurfa`dan Bursa`ya gelen İlahiyat Fakültesi öğrencisi genç, kazandığı üniversitenin harcını biriktirmek için aşırı sıcak altında karton topluyor.

İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Kayıt Parası İçin Hurda Topluyor
Hem çevreye katkı sağlayan hem de para kazanan gençler, aylık asgari ücretin üç katını kazanabiliyor. Üniversite harcını biriktirmek için Şanlıurfa`dan Bursa`ya gelen 21 yaşındaki İlahiyat Fakültesi öğrencisi Şeyhmuz Çelik de, sokak sokak dolaşarak konteynerlardan hurda ve kağıt topluyor. Çelik, "Üniversite kayıt parasını biriktirmek için 40 gün önce Bursa`ya hurda toplamaya geldik. Üniversite sınavına girip sınavı kazandıktan sonra kayıt paralarını kazanmak için bu işi yapıyorum. Açıköğretim`denİlahiyat Fakültesi`ni okuyorum. İnşallah kısmet olursa bayramdan sonra gideceğiz" diye konuştu

GÜNDE 14 SAAT ÇALIŞIYOR Plastik, demir, kağıt, naylon çeşitleri, gazete ve kitap topladıklarını anlatan Çelik, "Geri dönüşüme katkı sağlıyoruz. Topladıklarımızı geri dönüşüm fabrikalarına veriyoruz. Günlük yaklaşık 14 saat dolaşıyoruz. Çalışmaya göre kazancımız artıyor. Sıcaklar sebebiyle fazla çıkamıyoruz ama 30, 40, 50 lira para kazanıyoruz. Aylık yaklaşık 2 bin lira kazanıyoruz" diye konuştu. Ailesinin maddi durumu olmadığından dolayı üniversite kayıt parasını çıkarmak için çalışan Çelik, 9 kardeşinin de okumak için çalıştığını, maddi imkansızlıklar sebebiyle bu işi yaptığını söyledi. Ramazan ayında oruç tutarak sokaklarda sıcağın altında hurda toplayan Çelik, öğle saatlerinde işe çıkmadığını, genelde sabah ve akşam serinliğinde iş başı yaptığını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA