Erzurum‘da Ramazan Ayında Tonlarca Kadayıf Tüketiliyor

Ramazan ayında Erzurumluların asırlık vazgeçilmez damak tatları arasında bulunan olan kadayıf dolması, tonlarca tüketiliyor.

Erzurum‘da Ramazan Ayında Tonlarca Kadayıf Tüketiliyor
Erzurum‘da, Ramazan‘ın ilk gününde kadayıf satıcıları önünde uzun kuyruklar oluştu. İftar sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan kadayıf dolması yapmak için kadayıf almaya çalışan vatandaşlar, kadayıf imalatçılarına akın edince yoğunluk yaşandı. Diğer zamanlarda günlük 200-300 kilo satılan kadayıfın tüketimi, Ramazan ayıyla birlikte günlük 7-8 tona kadar çıkıyor.

KADAYIF DOLMASI İNTERNET ORTAMINDA

Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı olan kadayıf dolması artık internetten de sipariş edilebiliyor. Kadayıfçı Muammer Tanaş, internet ortamından artık İstanbul, Ankara ve İzmir gibi illere kadayıf tatlısı gönderdiklerini belirtti. Almanya, Fransa, İngiltere ve Belçika gibi ülkelerden internet yolu ile sipariş alan Erzurumlu kadayıf ustası Muammer Tanaş, siparişlerin Ramazan ayı ile birlikte 4 katına çıktığını bildirerek büyük bir yoğunluk yaşadıklarını söyledi.

Erzurumlu kadayıf ustası Muammer Usta (Tanaş), Ramazan ayı ile birlikte her Erzurumlunun iftar sofrasında mutlaka kadayıf dolması bulunduğunu belirterek, "Zengin fakir her Erzurumlu iftarda kadayıf dolmasını sofrasında bulundurur. Ramazan ayı öncesi siparişlerimizde büyük bir yoğunluk yaşıyoruz. Günlük üretim bu dönemde en az 3-4 katına çıkar. Bunun yanı sıra internet sayfamızda başlattığımız uygulama ile hem yurtiçi hem de yurtdışındaki müşterilerimizin siparişlerini hazırlayarak kendilerine

ulaştırıyoruz" diye konuştu.

www.kadayifcimuammerusta.com.tr internet adresinden dünyanın dört bin yanından gelen siparişleri kabul eden Muammer Usta, Erzurum‘un markası haline getirdiği kadayıf dolmasını artık herkesin tanıdığını ve beğenerek yediğini söyledi.

Kaynak: İHA