Vali Şentürk: Plansız Yatırım Yapılmıyor, Kaymakamlar Proje Hazırlasın

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türkiye’de yatırımların planlı, programlı, sistemli ve projeli bir şekilde yapıldığını, bu kapsamda plansız, programsız ve projesiz yatırımlara kaynak bulma imkanının olmadığını söyledi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Türkiye’de yatırımların planlı, programlı, sistemli ve projeli bir şekilde yapıldığını, bu kapsamda plansız, programsız ve projesiz yatırımlara kaynak bulma imkanının olmadığını söyledi.

    Yozgat İl Özel İdaresi Genel Meclis Toplantı Salonu‘nda düzenlenen Doğrudan Faaliyet Destek Programı Bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Vali Şentürk, kaymakam ve kurum müdürlerinden yatırımlar ve hizmetlerin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için AB, ORAN ve TUBİTAK’a yönelik proje hazırlamaları gerektiğini ifade etti. Vali Şentürk, "Bugün burada sizlere ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı hakkında bilgiler verecektir. Bizler de onun açıklamaları ve kendi çalışmalarınız doğrultusunda sizlerden Avrupa Birliği TÜBİTAK ORAN ve diğer ilgili kurumlar için proje hazırlamanızı istiyoruz. Artık projeli bir dönemdeyiz. Plansız programsız ve projesiz Türkiye‘de hiçbir yatırım gerçekleştirilmemektedir ve kaynak tahsis ve temin imkanı yoktur. Bu itibarla kaymakamlarımızdan birden fazla proje istiyorum. Bunu da kaymakamlarımızın performansı konusunda önemli bir faaliyet olarak görüyorum. Daha önceki toplantılarda da ifade ettiğim gibi tarımda modern tekniklerin kullanılması gerekiyor. Bu itibarla ilk planda sekiz göletin Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemi‘ne geçilmesi için hazırlatmış olduğum projeler Tarım Bakanlığı‘nda kabul görerek gerekli hibe alınmıştır." dedi.

    Kaymakamlardan en az bir proje hazırlamalarını isteyen Vali Şentürk, "Her ilçe kaymakamımızdan en az bir proje hazırlamalarını istiyorum. AB projesi olacak. ORAN projesi, TUBİTAK projesi olacak, Bu hazırlanacak projeler kaymakamlarımızın performansları bakımından önemlidir. Ayrıca sezon itibariyle asfalt çalışmaları başladı. Bütün kaymakamlarımızdan bir şantiye şefi gibi asfalt çalışmalarını takip etmelerini istiyorum. Dün Şefaatli ilçemizde yapılan asfalt çalışmalarını gezdim eksikleri ve noksanlarını tespit ettim. Aynı şekilde bütün ilçelerimizdeki asfalt çalışmalarını gezerek eksikleri ve olması gerekenler konusunda hesap soracağım." ifadelerini kullandı.

    Konuşmanın ardından Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemine Geçiş Protokolü imzalandı. Toplantıda ayrıca Tarım Bakanlığı tarafından kabul edilen Sarıkaya, Aydıncık, Yerköy, Sorgun, Boğazlıyan ilçelerinde bulunan sekiz göletin Toplu Basınçlı Damla Sulama Sistemine Geçiş Protokolü, ilgili İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanları olan kaymakamlar ve Tarım İl Müdürü Ünal Koçak tarafından imzalandı.

    Daha sonra ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu, toplantıya katılan kaymakam ve müdürlere, ORAN‘ın bugüne kadar gerçekleştirmiş olduğu faaliyetler ile 2011 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı hakkında bilgiler verdi.

    Toplantıya Vali Necati Şentürk, Vali Yardımcısı Salih Gelgeç, İlçe Kaymakamları, Yatırımcı Kurum Kuruluş Müdürleri ve ORAN Genel Sekreteri Mustafa Palancıoğlu katıldı.