Teröre Tepki Yürüyüşüne Gazeteciler De Katıldı

Kocaeli‘nde gazetecilerin de iştirak ettiği yürüyüşte teröre lanet okundu.

İzmit Merkez Bankası önünde toplanan ve aralarında gazetecilerin de olduğu kalabalık, sloganlar eşiliğinde İzmit Sabri Yalım Parkı‘na kadar yürüdü. Yaklaşık bin kişilik grup, İzmit yürüyüş yolunda durarak bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Bu sırada yoldan geçen vatandaşlar da durarak, eylemcilere destek verdi.

Sabri Yalım Parkı‘na yürürken bazı eylemciler, BDP İl Binasına saldırmak istedi. Bu sırada 1 eylemci gözaltına alındı. Kalabalık, Sabri Yalım Parkı‘nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Türkiye Gazeteciler Birliği Başkanı Zafer Çakıroğlu, "Onlar 40 derece cehennem sıcağında, ayaklarında 10 gündür çıkarmadıkları postallarıyla, başlarında çelik miğfer, sırtlarında 30 kiloluk çanta, ellerinde 5 kiloluk G-3 tüfek, mangal gibi yüreklerinde yatan sevgisiyle oradaydılar. Kahraman gibi

savaştılar, kahramanca şehit düştüler. Şahadet şerbetini içerken, yarı açık gözleriyle geride kalanlara tebessüm ediyorlardı. Buradan bir kez daha sesleniyoruz; bölücü terörü lanetliyoruz. Bu vatan bölünmeyecektir. Bu vatanı bölmeye çalışan iç ve dış mihraklar, hiçbir zaman amacına ulaşamayacaklardır. Bu vatan için canını vermiş şehitlerimizi şükran ve rahmetle anıyor, güvenlik güçlerimize terörle mücadelede bir kez daha başarılar diliyoruz" dedi.

Grup basın açıklamasının ardından Diyarbakır‘da şehit olan 13 er ve Siirt‘te şehit olan komiserin isimlerini tek tek sayarak helallik isterken, İzmit Müftüsü Abdülkadir Keşfelioğlu şehitler için dua yaptırdı. Grup, duanın ardından dağıldı.

Kaynak: İHA