Pes Etmeyen İmam Turist Rehberliği Kokartına Kavuştu

Bursa‘nın Değirmenlikızık Mahallesi‘nde imamlık yapan Mahmut Söylev, İl Kültür Turizm Müdürlüğü‘nün açtığı turist rehberliği kursunu başarıyla tamamlayarak profesyonel turist rehberi kokartı aldı.

Önceki görev yeri olan Cumalıkızık köyünde turist rehberliği yapıp görevi kötüye kullandığı iddiasıyla hakkında dava açılan ve beraat eden imam Mahmut Söylev, 9 yıl sonra profesyonel turist rehberi kokartı alarak hayallerine kavuştu. Söylev, "Adalet 2002 yılında zaten yerini bulmuştu. Ancak bu kokartı almamla birlikte adalet perçinlenmiş oldu" dedi.

Gençliğinden beri yabancı insanlarla konuşmayı, onları tanıyıp yardımcı olmayı sevdiğini söyleyen Değirmenlikızık imamı Mehmet Söylev, profesyonel turist rehberi kokartını alarak en büyük hayalini gerçekleştirdiğini belirtti. Söylev, rehberliğe hobi olarak başladığını ve daha önceki görev yeri olan tarihi Cumalıkızık köyünde çekimleri yapılan Kınalı Kar isimli dizide de imam rolüyle görev aldığını kaydetti.

Kendisini çekemeyenler yüzünden mahkemelik olduğunu anlatan Söylev, devlet memurluğu sebebiyle profesyonel rehberliğe adım atamayacağını, ancak emekli olunca rehberliğe başlamak istediğini ifade etti. Söylev, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘ne teşekkürlerini sunarak, "Bu kokartın yarısı bana aitse, diğer yarısı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü‘ne aittir. Hepsine çok teşekkür ederim. Dört buçuk aylık kurs maratonunu başarıyla atlattık. Hocalarımızla 38 günde Türkiye‘yi gezerek, 13 bin kilometre yol yaptık.

Kursiyerler ilk başlarda imam olduğumu öğrenince çok şaşırdılar. Ancak zamanla birbirimize alışarak güzel dostluklar edindik" diye konuştu.

Kaynak: İHA