Doğu Perinçek, Silivri Adliyesi‘nde Hakim Karşısına Çıktı

Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, duruşma sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘e hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan dava kapsamında hakim karşısına çıktı.

Doğu Perinçek, Silivri Adliyesi‘nde görülen duruşma öncesi tutuklu bulunduğu Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi‘nden adliyeye getirildi. Perinçek‘e destek için adliye önünde toplanan bir grup ise duruşmayı izlemek için mahkeme salonuna girmek istedi. Duruşmaya girmelerine izin verilmeyen grup ile polis arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Mahkeme salonuna alınmayan grup, duruşma bitene kadar adliye önünde bekledi. 5 Ekim‘e ertelenen duruşmanın ardından Doğu Perinçek, tutuklu bulunduğu cezaevine

geri gönderildi. Adliye önünde bekleyen grup ise sloganlar eşliğinde Silivri Uğur Mumcu Meydanı‘na yürüdü. Yürüyüşün ardından birer konuşma yapan İşçi Partisi yöneticilerinden Hıdır Hokka ve Cumhuriyet Güç Birliği İstanbul 3. Bölge Bağımsız Milletvekili adayı Ümit Ülgen, Silivri halkından destek istedi.

Kaynak: İHA