Büro Memur Sen: Spor Uzmanları Ve Antrenörlere De Kadro Verilmeli

Sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemenin biran önce yapılması gerektiğini belirten Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı, kamudaki farklı istihdam modellerinin çalışanlar arasında ayrımcılık yarattığını söyledi.

Sözleşmelilerin kadroya alınmasıyla ilgili düzenlemenin biran önce yapılması gerektiğini belirten Büro Memurları Sendikası (Büro Memur-Sen) Genel Başkanı, kamudaki farklı istihdam modellerinin çalışanlar arasında ayrımcılık yarattığını söyledi. Yazgan, “Sözleşmeliler için yapılacak düzenlemede 4-C’lilere, spor uzmanlarına ve sözleşmeli antrenörlere de yer verilmeli” dedi.

Sözleşmelilerin kadroya geçmesiyle birlikte özlük haklarının iyileşeceğini kaydeden Yusuf Yazgan, “Sözleşmeli çalışanlar, sorunlarıyla işine gidiyor. Sorunlarını çözemeyen çalışan, doğal olarak kendini işine veremiyor. Çalışandan verim bekliyorsak önce onu motive etmeliyiz, hakkını vermeliyiz. Her platformda gündeme getirdiğimiz sözleşmelilerin sorunları nihayet çözülecek. Yapılan düzenlemelerle sözleşmeli personel kadro alacak. Sözleşmeli personel artık gelecek kaygısı yaşamayacak, daha fazla ücret alacak, sosyal hakları genişleyecek, özlük hakları iyileşecek. Bu sayede sözleşmeli personel işine sevinçle gidecek, işinden sevinçle dönecek” dedi.