Bursasporlu Yöneticinin En Zor Açılışı

Bursasporlu yönetici, geçen yıl kaybettiği oğlunun da formasını giydiği futbol okulu yaz döneminin açılışını yaparken duygulu anlar yaşadı.

Bursasporlu yönetici, geçen yıl kaybettiği oğlunun da formasını giydiği futbol okulu yaz döneminin açılışını yaparken duygulu anlar yaşadı.

        Bursaspor‘un alt yapısında forma giyen 12 yaşındaki oğlunu geçen yıl beyin kanamasından kaybeden Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi ve Bursaspor Futbol Okullarından Sorumlu Şentürk Turan, bu gün en zor görevini yerine getirdi.

Yaz okullarının açılışını yapan Turan, oğlunu özlemle andı.

        Şentürk Turan‘ın 12 yaşındaki oğlu Ayberk Turan, geçen yıl Kasım ayında beyin kanaması nedeni ile hastaneye kaldırılmış, 1 haftalık yaşam mücadelesine yenik düşmüştü. Bursaspor U-13 takımının da futbolcusu olan Ayberk Turan‘ın ölümü başta ailesi olmak üzere Bursaspor camiasında büyük üzüntü ile karşılanmıştı.

        Ayberk Turan’ın anısı halen Bursaspor’da yaşatılıyor. Alt yapıda forma giyen bütün futbolcular bir sezon boyunca maçlara Turan için çıktı.

“ACILI BABA EN ZOR GÖREVİNİ YAPTI”

        Bursaspor‘un futbol okulu yaz dönemi açılışı Merinos Stadyumu‘nda yapıldı. Futbol okulu yaz sezonu açılışına katılan Bursaspor futbol okullarından sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Şentürk Turan duygulu anlar yaşadı.

        Bursaspor’un geleceğini teşkil edecek çocuklara kısa bir konuşma yapan Şentürk Turan, "Her zaman başarı için çok çalışmalısınız. Bilmelisiniz ki Bursaspor’un gelecekteki futbolcuları buralardan yetişen sizlerin arasından çıkacak. Bu yıl da Ertuğrul Hoca altyapıdan A takıma 6 futbolcu arkadaşınızı çıkardı. Onlar da sizin gibi buralardan geçti. Siz de onlar gibi çalışırsanız gelecekte herkesin hayranlıkla seyrettiği Bursaspor forması giyebilirsiniz." dedi.

        Futbol okulu öğrencileri çalışma yaparken oğlu yaşıtındaki çocuklara uzun uzun bakan Turan, "Bu çocukların hepsi benim çocuklarım. Onlara ben o gözle bakıyorum. O yüzden hep altyapıda görev yapmak istedim. Her zaman bu çocuklarla beraber olmak istedim." şeklinde konuştu. Geçen sezon arkadaşlarının Ayberk için oynadıklarını hatırlatan Şentürk Turan, şunları söyledi: "Maçlara ve çalışmalara Ayberk‘in resimlerinin olduğu tişörtler ile çıktılar. Çocuklar için de özel bir şeydi. Anısına bir şeyler yapacağız. O bunu hak ediyor. Burada o yaşta çok başarılıydı. Okulunda futbol hayatında başarılıydı. Örnek bir kişilikti. O anılmaya değer bir insan. Onun adına bir turnuva yapmayı düşünüyoruz."

"EMRE BELÖZOĞLU VE HAGİ GİBİ HIRSLI İDİ"

        Ölen oğlu Ayberk Turan‘ın çok hırslı bir çocuk olduğunu ve yenilmeyi kabullenemediğini hatırlatan Turan, "Burada yenilmek gibi bir düşüncesi olmadı. Yenilgiyi hiçbir zaman kabul etmeyen bir çocuktu. Türkiye futbol liginde Emre Belözoğlu ve Hagi özelliğinde bir çocuktu. Ben tahmin ediyorum, yaşasaydı 98 doğumluların takımına çok büyük katkıda bulunacaktı. Türkiye‘de adından bahsettirecek sporcu olurdu. Yenildiği zaman ağlardı." ifadesini kullandı.

"AYBERK’İN ANISINA DÜNYA TAKIMIYLA MAÇ"

        Bursaspor‘un Futbol Okulları Koordinatörü Hakan Çenkçiler ise Ayberk Turan’ın kendisi için de ayrı bir yeri olduğunun altını çizerek, "Benim ilk göz ağrım. Ağabey kardeş, baba oğul gibiydik. Çok farklı bir öğrenciydi. Barcelona‘da Messi, Real Madrid‘de Ronaldo neyse bizim 98 yaş grubumuz için aynı şeyi ifade ediyordu. Türkiye‘de parmakla gösterilecek bir oyuncuydu. Kendisini kasım ayında kaybetmiştik. Anısına Barcelona ve Chelsea gibi bir dünya takımının kendi yaş grubuyla maç yaparak ismini yaşatacağız." şeklinde konuştu.