Koca Dehşetinden İkinci Kattan Atlayarak Kurtulan Anne Çocuklarına Kavuştu

Balıkesir’de kocası tarafından iki gün boyunca kilitlendiği evde çeşitli işkencelere maruz kalarak tecavüze uğradığı iddia edilen Nurgül Ö.

Balıkesir’de kocası tarafından iki gün boyunca kilitlendiği evde çeşitli işkencelere maruz kalarak tecavüze uğradığı iddia edilen Nurgül Ö. (35), yaşadığı kabus dolu günlerin ve hastanede dört gün tedavi görmesinin ardından üç çocuğuna kavuştu. Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’nden bir ekip, Nurgül Ö.’nün Refaip Esmer (9), Eyüp Sultan (5) ve Asım Samet (2,5) isimli oğullarını İzmir‘in Torbalı ilçesine getirerek kendisine teslim etti. Çocuklarına sarılarak defalarca öpen ve gözyaşlarına hakim olamayan talihsiz anne, polislere defalarca teşekkür etti.

Yaşadığı dehşet dolu günlerin sonunda Torbalı’daki ailesinin yanına dönen Nurgül Ö., eşi tarafından kaçırıldığını ileri sürdüğü üç çocuğuna da kavuştu.

Nurgül Ö.’yü iki gün boyunca eve hapsedip plastik sopa, kerpeten, makas ve bıçakla ağır işkence yaptığı ve tecavüz ettiği iddiasıyla aranan Selami Ö. ise dün (22 Haziran), Edremit ilçesine bağlı Akçay beldesinde yakalanmıştı. Zanlı, eşinden habersiz olarak 15 gün önce evden alarak Akçay‘daki babasının evine yerleştirdiği çocuklarıyla birlikte polis aracıyla Balıkesir’e götürüldü. Savcı, üç çocuğun annesine teslim edilmesi talimatını verdi. Bunun üzerine İl Emniyet Müdürlüğü’ne ait sivil bir polis ekibi, çocukları alarak karayoluyla Torbalı‘ya hareket etti. Baba evinde çocuklarını dört gözle bekleyen Nurgül Ö., polislerin kapıda görünmesiyle büyük bir sevinç yaşadı.

‘ALLAH, BENİ VE ÇOCUKLARIMI KURTARDI’

Nurgül Ö., Allah’a şükrederek, “Çok şükür, Rabbim beni ve çocuklarımı kurtardı. Bu anlatılmayacak bir duygu. Çocuklarımdan bir süredir ayrıydım. Ayrı kaldığım zamanın nasıl geçtiğini bir ben, bir de Allah bilir.” dedi. Kendisine yardımcı olan herkese teşekkür eden Nurgül Ö., “Bana hainlik yapanları da Allah’a havale ediyorum. O insan bana bu azabı tattırdı, Allah’a havale ediyorum.” şeklinde konuştu. Önemli olan sürecin bundan sonrası olduğunu dile getiren genç kadın, devletin kendisine ve çocuklarına sahip çıkmasını istedi. Çocuklarıyla birlikte, kimsenin bilmediği gizli bir adreste yaşamak istediğini aktaran Nurgül Ö., “Devletim çocuklarımı bir okula gönderirse bunu kimse bilmesin, çünkü o insan bana, ‘Seni adam tutar, istediğim zaman öldürtürüm.‘ diyordu. Kümes bile olsa razıyım, yeter ki gizli bir adresimiz olsun. Bu insanlar Adana’da kimlerin canını yaktı, gidip araştırsınlar. Çocuklarımın ve kendimin boğazından haram lokma geçirtmedim. Sadece devletin bize sahip çıkmasını istiyorum.” dedi.

‘AİLE OLARAK TRAVMA GEÇİRİYORUZ‘

Nurgül Ö.’nün babası Ali O. ise ailesiyle birlikte travma geçirdiklerini söyledi. Önce kızına, ardından da torunlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Ali O., “Büyük bir sevinç ve üzüntüyü aynı anda yaşıyoruz. Travma geçiriyoruz. Allah, kimseye böyle bir olay yaşatmasın. Ben Cumhurbaşkanımız‘a ve Başbakanımız‘a seslenmek istiyorum. Bunun gibir birçok olay yaşanıyor. Bu tip insanlara karşı devlet kurumlarının pratikte daha erken müdahale etmesi gerekir. Medyaya yansıdıktan sonra devlet ayağa kalktı. Maalesef kurumlarımız çok ağır kalıyor. Ben 63 yaşında, 700 lira emekli maaşıyla hâlâ çocuklarını okutmaya çalışan bir babayım. Kızım ve torunlarımın elbette sonuna kadar arkasındayım ama maddi ve manevi gücüm buna yetmiyor. Devletin bu çocuklara sahip çıkması gerekir, bu çocuklar yarın topluma faydalı insanlar olacak.” diye konuştu.