Kültür Ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay:

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Doğu Karadeniz‘de turizm odaklı proje için çalıştırklarını söyledi.

Günay, Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen geceye katıldı. Balçova Termal Otel‘de düzenlenen yemekte konuşma yapan Günay, ‘‘Türkiye‘de turizm, kıyılarda büyük bir yoğunlaşma yaşadı. Şimdi bu potansiyelin, farklı coğrafyalara yayılması gerekiyor. Göç edenlerin bulundukları kentin değerlerini benimsemesi ve bütünüyle o bölgenin yaşam kalitesini yukarıya çekmesi gereklidir" dedi.

Göç eden hemşehri toplulukları içerisinde entegrasyonu ilk olarak Karadenizlilerin oluşturduğunu vurgulayan Günay, ‘‘Bunu öteki hemşehri toplulukları başardığı zaman, Türkiye‘nin entegrasyonu ve dayanışması gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

Doğu Karadeniz‘de turizm odaklı bir kalkınma projesi için geçen yıldan itibaren çalıştıklarını bildiren Günay, ‘‘Doğu Karadeniz‘de, yayla güzergahlarını doğasını tahrip etmeden, yayla yollarını sadece ulaştırabilir biçimde, rahat konaklanabilir biçimde ıslah ederek yeni bir destinasyon yaratmaya çalışıyoruz. Türkiye‘de turizm, kıyılarda büyük bir yoğunlaşma yaşadı. Şimdi bu potansiyelin, farklı coğrafyalara yayılması gerekiyor. Ege‘nin nasıl henüz yeteri kadar harekete geçirilmemiş büyük zenginlikleri

varsa Karadeniz‘in de bu küresel ısınma çağında dünyanın çeşitli coğrafyalarından yeni misafirler ağırlayacak çok güzel bir potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. İnşallah birkaç yıl içinde yayla güzergahlarımız, keyifle ulaşılabilir, hijyen içinde konaklanabilir hale gelecek‘‘ dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy‘un da katıldığı gecede, yerel sanatçılar Karadeniz türkülerini seslendirirken, davetliler oynadıkları horon dansı ile geceye renk kattı.

Kaynak: İHA