MHP'li Ümit Özdağ'ı tepki

Yeni Şafak yazarı Sahil Tuna, MHP Milletvekili adayı Ümit Özdağ'ı başka bir programda sarf ettiği “Gerekirse cami yakılır” sözlerine tepki göstererek “Bu sözleri size yakıştıramadım” dedi.

Beyaz Tv ekranlarında Sedat Yazıcıoğlu’nun modere ettiği Sağduyu programının bu haftaki konukları MHP Milletvekili adayı Prof.Dr. Ümit Özdağ,CHP İstanbul milletvekili Çetin Soysal, Yeni Şafak yazarı Salih Tuna ve Zaman gazetesi yazarı Mümtazer Türköne’ydi.

O SÖZLER SİZE YAKIŞMADI
Gündeme dair çeşitli konuların ele alındığı programda Yeni Şafak yazarı Salih Tuna, Prof.Dr. Ümit Özdağ’ı Ters Cephe programında cami yakılmasıyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirerek “ Sizi takdir ederek izlerim ama Ters Cephe’de, milli mukavemet için cami yıkılır şeklinde bir kıymet hükmü haline getirdiniz. Önce kendinizle yüzleşecekseniz önce, bu olmuyor yani. Bunu söyleyebildiniz. Ben kulaklarıma inanamadım . Siz bu sözünüzü lütfen tashih edin. Size hiç yakışık bir söz değildi bu.” dedi.

MHP Milletvekili adayı Prof.Dr. Ümit Özdağ ise bu sözlerini açıklamakta zorlandı. O sözü herhangi bir Hristiyan işgali altında kalındığında, milli mukavemeti uyandırmak için söylediğini kaydeden Özdağ “Bu bir teoriydi.” dedi.

TABAN HABERAL’DAN RAHATSIZ DEĞİL
Zaman yazarı Mümtaz Türköne ise CHP’nin Ergenekon davası sanıklarının CHP’den aday gösterilmesiyle ilgili CHP Milletvekili Çetin Soysal’a bir soru yöneltti. Soysal ise bu soruya “Parti tabanı bu isimlerden rahatsız değil. Parti içinde dışarıdan bazı isimler geldi diye eleştiriliyorsa, o zaman AKP’nin de eleştirilmesi gerek, Yılların sosyalistleri ve komünistleri AKP’de.” dedi.

GAVUR İZMİRİN AK PARTİ’YLE NE ALAKASI VAR
İzmirli bir izleyicinin “Ben İzmirliyim. AKP’ye oy vermeyince ben gavur oluyorsam. Evet ben gavurum.” şeklinde ki mesajı üzerine Yeni Şafak yazarı Salih Tuna “Gavur İzmir deyimini kim çıkarmış?” diye sordu. CHP milletvekili Çetin Soysal’da “Başbakan söyledi.” deyince Salih Tuna şaşkınlık içinde “ Siz o zaman cumhuriyet tarihini, inkilap tarihini okuyun. Gavur İzmir’i Kemal Karpat’tan okuyun. Bunun Ak Parti ile ne alakası var?” dedi.

BAŞKA KASETLERDE ÇIKAR

Programın sonlarında MHP’de yaşanan kaset skandalı da gündeme getirildi. MHP milletvekili adayı Ümit Özdağ yaşanan kaset skandalıyla ilgili şu sözleri söyledi;
“ Biz bunun üzerinden siyaset yapmayı reddetmeliyiz. Bugün iktidar birisinde, güç birisinde. Bu kasetler çıkıyor. Yarın iktidar başkasında olur, başka kasetler çıkar.” deyince Salih Tuna “Bunun anlamı yok. Bu laf bir rövanşist bir tabir” diyerek tepki gösterdi.

BEYAZ GAZETE