Bursa'daki soba faciasında ölü sayısı 5'e yükseldi

Bursa'daki karbonmonoksit faciasında ölü sayısı 5'e yükseldi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 4 kişinin ardından, bugün bir kişi daha hayatını kaybetti.

Bursa'daki soba faciasında ölü sayısı 5'e yükseldi
Bursa’daki karbonmonoksit faciasında ölü sayısı 5‘e yükseldi. Sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 4 kişinin ardından, bugün bir kişi daha hayatını kaybetti.

Bursa‘da dün meydana gelen soba faciasında anne, baba ve iki kardeşini kaybeden Zeynep de tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bursa merkez Yıldırım İlçesi Ulus Mahallesi Ulu Sokak‘ta dün meydana gelen olayda, baba ve anne ile birlikte iki çocukları, sobadan çıkan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti. Olayda iki kardeş de yoğun bakıma alınmıştı. Kardeşlerden biri, bugün hayatını kaybetti.

Tekstil işiyle uğraşan baba Mehmet Çoban, dün gece evlerinde çam talaşı yakarak çocukları ve eşiyle uykuya daldı. Ancak soba tütünce odaya dolan gaz aileyi zehirledi. Hayatını kaybeden aile fertleri, sabah saatlerinde üst katta oturan kardeşi Hadin Çoban ve diğer odada yatan diğer çocukları tarafından bulunmuşlardı. Sobadan zehirlenen 6 kişi, ambulansla Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi‘ne kaldırılmıştı.

Yapılan müdahalelere rağmen, tekstil işçisi Mehmet Çoban (49) eşi Mahbube Çoban (47) çocukları Gülfer (16) ve Recep (13) hayatını kaybetti. 12 yaşındaki Zekiye ve 8 yaşındaki Zeynep ise yoğun bakıma alındı. Ancak iki kardeşten Zeynep, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden Mehmet Çoban (49), eşi Mahbube Çoban (47), çocukları Gülfer (16) ve Recep (13), defnedilmek üzere memleketleri Bingöl‘e gönderildi.

Şevket Yılmaz Hastanesi‘nde hayatını kaybeden Zeynep, Hasan Öztimur İlköğretim Okulu birinci sınıfta okuyordu. Bu gece saat 02.30 sularında hayatını kaybeden minik Zeynep‘in cenazesi, Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu‘na kaldırıldı. Burada işlemlerin tamamlanmasının ardından baba, anne ve kardeşleri gibi toprağa verilmek üzere Bingöl‘e gönderilecek. Sobadan zehirlenen diğer kardeş 12 yaşındaki Zekiye‘nin ise durumunun ağır olduğu belirtildi.