Bunimo 2011 Ödülleri Sahiplerini Buldu

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları‘nın düzenlediği Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatları (BUNİMO 2011) ardından okul, öğretmen ve öğrenci ödülleri sahiplerini buldu.

Bursa Özel Nilüfer Eğitim Kurumları‘nın düzenlediği Bursa Nilüfer İlköğretim Matematik Olimpiyatları (BUNİMO 2011) ardından okul, öğretmen ve öğrenci ödülleri sahiplerini buldu.

İki aşamalı olarak düzenlenen Bunimo İlköğretim Matematik Olimpiyatı‘nın ilk sınavına, Bursa il ve ilçelerinden 5., 6., 7. ve 8. sınıflardan toplam 274 farklı okuldan 5 bin 400 öğrenci katıldı.

Sınav sonucu, her kademeden 100‘er öğrenci ikinci sınava girmeye hak kazandı. 16 Nisan 2011 Cumartesi günü yapılan 2. aşama sınavında her kademeden madalya alan öğrenciler www.bunimo.org sitesinden yayınlandı.

Toplam 240 kişinin madalya kazandığı ödül töreni, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi Orhangazi Salonu‘nda gerçekleştirildi. Törene, Bursa Valisi Şahabettin Harput, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, milletvekilleri, Büyükşehir Belediyesi başkan vekili, ilçe kaymakamları, ilçe milli eğitim müdürleri, çok sayıda okul müdürü, öğretmen ve veliler katıldı.

TRT Çocuk Program Yapımcısı Burak Sezen‘in sunduğu ödül töreni öncesi Nilüfer Liseleri öğrencileri, katılımcılara müzik dinletisi sundu. İlkbahar İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi‘nin gösterileri ile Yıldırım İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Tuğba Bay‘ın seslendirdiği şarkılarla program renklendi.

Törende, Nilüfer Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ali Dilitatlı‘nın açılış konuşmasında, "5 yıldır bu organizasyonu düzenlemekteyiz. Artık Bursa‘da çok önemli bir organizasyon olarak bu konuda adımızı ezberlettik." dedi.

Törende, Ulusal TÜBİTAK Matematik Olimpiyatı‘nda gümüş madalya kazanarak Türkiye 2.‘si olan Nilüfer İlkbahar İlköğretim Okulu öğrencisi Fatih Kaleoğlu ile Fizik Olimpiyatı‘nda bronz madalya kazanarak Türkiye 3.‘sü olan Özgür Şeker‘e madalyalarını, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar verdi.

Törende, altın madalya kazanan 8. sınıf öğrencileri ise madalyalarını Bursa Valisi Şahabettin Harput‘un elinden aldı. Gözünde tüm sınava katılan çocukların, birinci olarak sınavı kazandığını belirten Bursa Valisi Harput, öğrencilere ve Nilüfer Eğitim Kurumları‘na teşekkür etti.

Her sınıf seviyesinde ilk 3‘e giren öğretmen ve öğrencilere altınları, aynı zamanda dereceye giren okullara da bilgisayar ve yazıcıları törende sahiplerine teslim edildi. BUNİMO sınavını düzenleyen Özel Nilüfer Fen Lisesi Müdürü Servet Yılar, bu yıl okullar arasında puan farkının çok az olduğunu ve birçok okulun da aynı puan almasından dolayı dereceyi paylaşan ilk 10 okula ödül verdiklerini belirtti. Tören, madalya alan öğrencilerin sahnede toplu fotoğraf çektirmesi ile sona erdi.

BUNİMO ÖDÜLLERİ

1-10 Altın Madalya Sertifika

11-30 Gümüş Madalya Sertifika

31-60 Bronz Madalya Sertifika

Öğrenci Öğretmen Okul

1. lik ödülü 1 cumhuriyet altını 1 cumhuriyet altını 1 Bilgisayar + Lazer Yazıcı

2. lik ödülü 1/2 cumhuriyet altını 1/2 cumhuriyet altını 1 Bilgisayar

3. lük ödülü 1/4 cumhuriyet altını 1/4 cumhuriyet altını Lazer Yazıcı