Kaçırılan kızı, benzinciye bıraktığı not kurtardı

Esenlerde evinden çıktıktan sonra rızası olmadan kaçırıldığını söyleyen kız, Arnavutköy'de bir benzinciye bıraktığı “aileme haber verin” notu sayesinde kurtarıldı.

Kaçırılan kızı, benzinciye bıraktığı not kurtardı
Esenlerde evinden çıktıktan sonra rızası olmadan kaçırıldığını söyleyen kız, Arnavutköy’de bir benzinciye bıraktığı “aileme haber verin” notu sayesinde kurtarıldı. Notu alan benzinlik çalışanı önce polise, sonra da jandarma timlerine haber verdi. Jandarmanın yeni kullanmaya başladığı JEMUS sistemi sayesinde takibe alınan şüpheli araç, yarım saat içinde tespit edilerek sürücüsü ve 17 yaşındaki kız ile birlikte ele geçirildi.

N.G.S isimli kız, evinden çıktıktan sonra erkek arkadaşının amcasının kullandığı bir araç bir süre dolaştı. Bindiği araç ile yeniden Esenler’e döneceğini düşünen N.G.S. Arnavutköy’e geldiklerinde yardım istemeye karar verdi. Tayakadın köyü’nde yakıt almak için duran aracın sürücüsü B.Ş’nin araçtan uzaklaştığı bir anda benzinlik çalışanına ailesinin telefon numarasının yazılı olduğu notu veren N.G.S yardım istedi.

Bu noktadan sonra kurtarma operasyonu başladı. Benzinlik çalışanı önce polis imdat hattını arayarak durumu anlattı. Daha sonra bilgiler jandarma birimlerine aktarılarak takip başladı. Jandarmanın bir süre önce kullanmaya başladığı entegre ve muhabere bilgi sistemi’ne (JEMUS) aktarılan bilgiler sayesinde bölgedeki yakın devriyeler alarma geçirildi. İhbarın alındığı benzinlik istasyonuna doğru yola çıkan timler bir süre sonra i içinde N.G.S ve B.Ş olan aracı buldu. N.G.S’yi kurtaran jandarma ekipleri B.Ş’yi gözaltına aldı.

İhbarın ardından yaklaşık yarım saat içinde sonuçlandırılan takiple yakalanan şüpheli ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. N.G.S de ailesine teslim edildi.