Ceyhan Belediye Yıldız Kızlar Basketbol Takımı Türkiye İkincisi Oldu

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından Sakarya’da 24–29 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Yıldız Kızlar Türkiye Basketbol Şampiyonası’nda Ceyhan Belediye final karşılaşmasında Fenerbahçe’ye mağlup olarak Türkiye ikincisi oldu.

Ceyhan Belediye Yıldız Kızlar Basketbol Takımı Türkiye İkincisi Oldu
Sakarya Atatürk Spor Salonu’nda yapılan final müsabakasında Ceyhan Belediye ilk periyottaki kötü oyunu neticesinde Türkiye ikinciliğini elde etti.

Ceyhan Belediye Basketbol Şube Sorumlusu Sedat Sözlü, maç sonrası yaptığı değerlendirmede, 16 takımın mücadele ettiği zor ve çekişmeli gecen müsabakada şampiyonluğu kıl payı kaçırdıklarını söyledi.

Sözlü, Ceyhan Belediyespor’un 10. yılını kutladığı şu günlerde gelecek vaat eden sporcuların 16 takım arasından sıyrılıp ikinciliği elde etmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Sözlü, Ceyhan Belediyespor’un sadece A Takım’dan İbaret olmadığını belirterek şunları kaydetti: “Ceyhan kurulduğu yıldan bu yana sadece A takıma önem veren bir ekip olmadı. Altyapı’da daha önce Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu, iki kez Gençler Türkiye Üçüncülüğü bir kez Küçükler Türkiye Üçüncülüğünü elde etmiştik. Bu yıl da Türkiye ikincilik kupasını aldık. Sakarya’da final oynamak çok güzel bir duygu. Emeği gecen başta teknik ekibimiz ve antrenörlerimize, sporcularımız olmak üzere bizlere güvenen yönetim kurulumuza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Aynı şampiyonada Beşiktaş’ı yenerek Türkiye Üçüncülüğünü elde eden Botaş Spor’un kupasını da Ceyhan Belediyespor Basketbol Şube Sorumlusu Sedat Sözlü verdi.

Şampiyonadan Adana’dan iki takımının kupa ile dönmesi ise sevinçle karşılandı.

Öte yandan Türkiye ikinciliği başarısını gösteren Ceyhan Belediye takımının, Ceyhan Belediye ve Belediyespor Başkanı Hüseyin Sözlü tarafından ödüllendirileceği de belirtildi.

Kaynak: İHA