Türk Yıldızları‘ndan Vali Aksoy‘a Ziyaret

19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları çerçevesinde Samsun‘da gösteri yapacak olan Türk Yıldızları pilotları Vali Aksoy‘u ziyaret etti.

Türk Yıldızları‘ndan Vali Aksoy‘a Ziyaret
19 Mayıs Atatürk‘ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları içinde Türk Yıldızları pilotları Samsun‘da bir gösteri uçuşu yapacak. Gösteri öncesinde Samsun semalarında hazırlıklarını yapan Türk Yıldızları ekibindeki akrobasi pilotlarından Türk Yıldızları Hava Pilot Kurmay Binbaşı Ergin Dinç ve Solo Türk Hava Pilot Binbaşı Murat Keleş Vali Hüseyin Aksoy‘u ziyaret ederek gösteri uçuşu hakkında bilgi verdi.

19 Mayıs‘ın Samsun‘da farklı bir heyecanla kutlandığını belirten Vali Aksoy, "19 Mayıs kutlamaları içinde Türk Yıldızları bir gösteri yapacaklar ve kutlamalarımıza ayrı bir anlam katacaklar. Bu yıl Türk Yıldızları‘ndan farklı olarak F-16 sola gösterisi de bu gösteriye eklendi" dedi.

Kalabalık seyirciye gösteri yapmanın daha keyifli olduğunu belirten Türk Yıldızları Hava Pilot Kurmay Binbaşı Ergin Dinç, "Bizler bu işin eğitimini alarak yetiştiğimiz için sizlerin tahmin ettiği gibi bizi zorlayıcı bir durum oluşmuyor. Anlamlı günlerde ayrı bir coşkuyla konsantre olup, uçuyoruz. Bizlerde izleyicilerin hissettiklerini daha net hissediyoruz. İzleyici sayısı fazla olduğu zaman ayrı bir keyif oluyor bizler için" diye konuştu.

Ayrıca F-16 solo gösterisinin halka açık ilk gösterisinin Samsun‘da gerçekleştirileceği bildirildi.

Kaynak: İHA