Ressam Cemal Yalçın‘ın ‘Düşler Ve Renkler‘ Sergisi Açıldı

Ressam Cemal Yalçın‘ın, ‘Düşler ve Renkler‘ adlı resim sergisi Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı.

Ressam Cemal Yalçın‘ın, ‘Düşler ve Renkler‘ adlı resim sergisi Batman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde açıldı. Batman’ın ilk ressamlarından olan Yalçın’ın sergisi 22 Mayıs Pazar gününe açık kalacak. Toplam 25 eserin yer aldığı serginin açılış kurdelesini ise Batman Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Abdüsselam Uluçam, Batman TPAO Bölge Müdürü Süleyman Çalık ve Ressam Cemal Yalçın birlikte kesti.

    Yağlı boya ve akrilik sanatıyla oluşturduğu resimleri hakkında farklılıkları dile getirdiğini anlatan Yalçın, “İçimdeki sıkıntıları renklendirerek dışa vurmaya çalıştım. Düşlere renklerle fırçalarla hayat vermeye çalıştım. Renkler ve düşleri vurgulayarak da farklılıkları dile getirdim. Amacım herkese düşlerimi paylaşmak.” dedi.

    Düşlerin kimi zaman hayal olarak kaldığını kimi zaman ise gerçeğe dönüştüğünü de dile getiren Cemal Yalçın, düşlerin renklerle karışımıyla da gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.

    Kurduğu resim atölyesiyle 1980’li yıllardan bugüne sayısız resme imza attığını kaydeden Yalçın şöyle konuştu: “1980’li yıllardan bu yana sayısız resme imza atarak on’dan fazla da resim sergisi açtım. Aslında dingin ve huzurlu bir yaşamın ancak doğayı ve doğanın renklerini tanıdıktan ve onları içselleştirdikten sonra renkler yarışabiliyor. Resimlerimin çoğunda hep bu tarz üzerine tuvaller yaptım. Renksiz olan düşlerin yaşama bir şey katmayacağımı düşündüğüm için de sergimin adını ‘ Renkler ve Düşler’ olarak bıraktım.”