Keles‘te Koyun-Keçi Desteklemeleri Dağıtılıyor

Bursa İli Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Keles‘te 189 damızlık koyun ve keçi üreticisine desteklemeler dağıtıldı.

Keles‘te Koyun-Keçi Desteklemeleri Dağıtılıyor
Üreticilere elden imza karşılığı makbuz ile verilen desteklemeler, damızlık hayvan başına on liradan toplam 189 bin lira olarak dağıtıldı. Bir kahvehanede dağıtılan desteklemeler süt birliği elemanları tarafından listede isimleri bulunan kişilere dağıtıldı. Hayvan sahipleri, "Yaz başlangıcında verilen bu desteklemeler bizi bir nebze olsun rahatlatacak. Bizi hayvan beslemeye teşvik eden bu tür uygulamaların devamını istiyoruz" dedi.

Birlik Başkanı Yıldırım Oran, "Biz devletten desteklemeleri alıp üreticilerimize dağıtıyoruz. 2010 yılı için küçükbaş hayvan başına 10 lira, 2011 yılı için ise 15 lira açıklandı. Devletimize çok teşekkür ediyor, bu miktarın artırılmasını istiyoruz. Büyükbaş hayvana 300 lira verilirken, küçük baş hayvanlara 15 lira veriliyor. Bunun 75 lira olmasını istiyoruz. 4 bin lira değerindeki büyük baş hayvana 300 lira destekleme verilirken, bin lira değerindeki koyun ve keçiye 15 lira veriliyor. Bu dengesizliğin en kısa zamanda giderilmesini devlet büyüklerimizden istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA