Kayserili Heyet Doğanürgüp‘ü Ziyaret Etti

Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp‘ün davetlisi olarak Kayseri‘den Sivas‘a gelen heyet altyapı, çevre düzenleme çalışmalarıyla, tarihi mekanlarda incelemeler yaparak çeşitli konularda görüş alış verişi yaptı.

Kayserili Heyet Doğanürgüp‘ü Ziyaret Etti
Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdür Yardımcısı Cafer Beydilli, KASKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Daire Başkanı Özgür Özdemir, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Park Bahçeler Daire Başkanı Halit Taşyapan, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp‘ün davetlisi olarak Sivas‘a geldi. Heyet, Sivas‘ta bir dizi gezi ve incelemelerde bulunarak Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ile birlikte şehrin tarihi ve turistik mekanlarını birlikte gezerek, yapılan düzenlemeler hakkında Ürgüp‘ten bilgiler aldı. Ulu Cami, Kolağası Konağı, Çorapçı Hanı, Arapşeyh Türbesi, Behrampaşa Hanı‘nı gezen heyet, yapılan çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptığı açıklamada görüşmelerin yararlı olduğuna değinerek, "Kayseri‘de cumhurbaşkanımızın adıyla kurulan Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü ve danışmanı hemşerimiz Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı ve Kayseri Büyükşehir Belediyesi‘nden şehrimize gelen heyetle birlikte Sivas‘ta bazı gezi ve incelemeler yaptık. Kayseri‘den gelen misafirlerimiz, hem tarihi eserlerimizi gezdiler, hem de Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi‘nde yapılması planlanan bazı çalışmalar hakkında görüş alış verişinde bulundular. Oldukça yararlı bir görüşme gerçekleştirdik" diye konuştu. Abdullah Gül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı ise yaptığı açıklamada, Sivas‘ta olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp‘e gösterdiği misafirperverlikten ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum. Sivas‘ta gerçekleştirilen güzel hizmetlerden bizde esinleneceğiz ve fikir alacağız" dedi. Asyalı ayrıca Belediye Başkanı Doğan Ürgüp‘ü, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi‘nin kuruluş yıl dönümüne davet etti.

Ziyarette Belediye Başkan Yardımcısı Hayri Köse, Sivas Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Müdürlüğü (Sibeski) Müdürü Sayiter Yıldız, Park Bahçeler Müdürü Murat Destebaşı ve Sivas Belediyesi Proje İnşaat Müdürü Kasım Törnük de hazır bulundu.

Kaynak: İHA