İstanbul Yollarına "Kırkayak" Darbe Emicili Bariyer

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Olimpiyat Stadı‘ndaki doğu tribün kapısı otoparkında Avrupa standartlarına uygun olarak tasarlanan hava yastıklı darbe emici ‘‘Kırkayak‘‘ bariyerinin tatbikatını izledi.

Tatbikatın ardından gazetecilere açıklama yapan Başkan Topbaş, "Kent içerisinde sürücü güvenliği açısından bariyerlerle üzücü kazalara sebebiyet vermemek adına esnek bariyer uygulamasını başlattık. Bariyerler 100 kilometre çarpma hızında ölümcül kazarlar oluşturmayacak esnekliğe sahiptir. Hız limitleri var. Bu limitlere uyulması gerekiyor, ancak bu limitlerin çok çok üzerine çıkan ve ölümcül kazalara sebebiyet veren kazalar görmekteyiz‘‘ dedi.

Sürücülerin kuralla uygun hareket etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Topbaş, "Meydana gelen kazalar sebebiyle esnek bariyer uygulamasını devreye soktuk. İstanbul‘un 77 noktasında uygulamaya konulan esnek bariyerlerin 5-6‘sında ölümcül kazaya sebebiyet verilecek hızda çarpılmasına rağmen bir problem yaşanmadı" diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde bir TIR‘ın E-5 güzergahında metrobüs yoluna geçip, durağa kadar gelmesini hatırlatan Başkan Topbaş, durakta yolcu bulunmaması sayesinde ölümcül bir kaza yaşanmadığını, tedbir anlamında kurulan esnek bariyerlerin kentin önemli akslarına yerleştirildiğini ifade etti. aktardı. Belediye olarak EDS uygulamasına geçtiklerini ve yaygınlaştırdıklarını belirten Başkan Topbaş, trafik kurallarına uymayanlara cezai uygulamaların sürdürüldüğünü kaydetti.

Kaynak: İHA