Erdoğan'ın ziyaret ettiği köyün sorunu kalmadı

Başbakan Erdoğan' ın Siirt ziyaretinden dönerken uğradığı Aktaş köyü, bugünlerde çifte heyecan yaşıyor. Köy halkı, köydeki birçok sorunun çözülmesiyle rahat bir nefes alırken, bir yandanda 19 Mayısta yeneden Başbakan Erdoğan'ın ağırlamaya hazırlanıyor.

Erdoğan'ın ziyaret ettiği köyün sorunu kalmadı
Başbakan Erdoğan'ın, Aralık 2010 tarihindeki Siirt gezisi dönüşünde yolunu keserek, yaşadığı Aktaş köyünde ağırlanmasını sağlayan 15 yaşındaki Kezer'in bu girişimi, köyün birçok sorunun çözülmesine vesile oldu.

Şilan Kezer'e verdiği sözü tutarak, Siirt gezisi dönüşü Aktaş köyündeki evinde çay içen Başbakan Erdoğan'ın bu ziyareti, Şilan ve ailesini yeni bir eve kavuştururken, köyde, ''Köy Medyanı'' oluşturulmasını, yol su, kanalizasyon sorununun giderilmesini ve 4 derslikli okulun yapımıyla ilgili ihalenin gerçekleştirilmesini sağladı.

Siirt Valisi Musa Çolak, Başbakan Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta gerçekleştirilmesi planlanan ziyareti öncesinde Aktaş köyünü ziyaret ederek, köyde yürütülen çalışmalarla ilgili incelemelerde bulundu.

Kezer ailesi için yapılan yeni evi de gezen Çolak, aileye yeni evlerinin hayırlı olmasını diledi.

Çolak, Başbakan Erdoğan'ın Siirt'i ziyaretinde aileyi yeniden görmeye gelebileceğini ifade ederek, bunun mümkün olmaması halinde ise Kezer ailesinin Siirt'te Başbakan Erdoğan ile görüştürüleceğini söyledi.

Daha sonra, köy meydanında yürütülen beton parke taşı döşenmesi çalışmalarını denetleyen Çolak, kendisi de parke taşı döşeyerek ekiplerin çalışmalarına destek verdi.

Çolak, incelemenin ardından yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla altyapı sorununun giderildiğini kaydederek, ''Okulun da yapılmasıyla köyün hiçbir sorunu kalmayacak'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 19 Mayıs'ta Siirt'e geleceğini öğrenen Kezer ailesi ve Aktaş köylüleri, sunulan hizmetlere teşekkür etmek için Başbakan'ı yeniden köyde ağırlamak istiyor.

Şilan Kezer'in babası Mizbah Kezer, Başbakan'ın talimatıyla kendilerine yeni bir ev yapıldığını, bu sayede 6 kişi bir odalı evde zor şartlar altında yaşamaktan kurtulduklarını söyledi.

Erdoğan'ın evin yanı sıra köyün tüm sorunlarının da çok kısa sürede çözülmesini sağladığını ifade eden baba Kezer, ''Karayolları Bölge Müdürlüğünde işe yerleştirildim. Borçlarımız ödendi. Yeni evime yeni eşyalar alındı. Bundan sonra Başbakanımızdan tek dileğimiz, kendisini bir kez daha evimiz ve köyümüzde ağırlamaktır'' dedi.

Şilan Kezer'in annesi Ayşe de Erdoğan'ın ziyaret etmesi halinde kendisine, Siirt'e özgü içli köfte ikram edeceğini belirtti.