Maçed, Okumakta Sıkıntı Çeken Öğrenciler Yararına Gıda Ve El İşi Kermesi Açtı

Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği (MAÇED), dar gelirli ve çocuklarını okutmada sıkıntı çeken aileler yararına gıda ve elişi kermesi düzenledi.

Manavgat Çevre ve Diyalog Derneği (MAÇED), dar gelirli ve çocuklarını okutmada sıkıntı çeken aileler yararına gıda ve elişi kermesi düzenledi.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı‘nda açılan ve 5 gün açık kalacak kermesten elde edilecek gelir okumada maddi sıkıntı çeken öğrencilere burs olarak verilecek. MAÇED‘in kermes açılış kurdelasını Manavgat Kadastro Müdürü Ali Ülkü, Manavgat Girişimci İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Hasan Tüter ve MAÇED Başkanı Hatice Canan birlikte yaptı. Hatice Canan, kermesten elde dilecek gelirin tamamının ilk, orta ve yükseköğretimde maddi sıkıntı çeken öğrencilere burs olarak verileceğini kaydetti. Canan, "MAÇED olarak okumada maddi sıkıntı çeken öğrencilerimize destek olmak istedik. Manavgatlı eğitim gönüllüsü hanımlar aylardır el emeği göz nuru dökerek hazırladıkları el işi eserlerini kermeste görücüye çıkardı. Satıştan elde edeceğimiz gelirle öğrencilerimizin okurken maddi sıkıntı çekmelerinin önüne geçeceğiz." diye konuştu.



HANIMLAR GÜLLERİN EFENDİSİ İÇİN KUTLU DOĞUM BOHÇASI HAZIRLADI

Kermes için hanımların Güllerin Efendisi Hz. Muhammed (sav) dünyayı şereflendirmelerinin 1440‘ncı yıldönümü anısına Kutlu Doğum Bohçası hazırladıklarını belirten Canan, satışlardan elde edecekleri gelirle En Sevgili adına nafile kurbanı keseceklerini söyledi. Eğitim gönüllüsü hanımlar Güllerin Efendisi adına bohça hazırlarken heyecan duyduklarını belirten Canan, insanlığın iftihar ve gurur tablosu, kainatın efendisi Hz. Muhammed (sav)‘i anma ve anlama adına ne yapılırsa yapılsın yetersiz kalacağını kaydetti.