Rasanet Gençlik Vakfı’Nın Eski Ve Yeni Öğrencileri Pilav Gününde Buluştu

Antalya Rasanet Gençlik Vakfı’nın verdiği burslarla eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olanlar ile vakfın eski ve yeni gönüllüleri pilav gününde bir araya geldi.

Antalya Rasanet Gençlik Vakfı’nın verdiği burslarla eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olanlar ile vakfın eski ve yeni gönüllüleri pilav gününde bir araya geldi.

Antalya’da kurulduğu 1975 yılından bu yana binlerce gencin eğitimine destek olan Rasanet Gençlik Vakfı’nın geleneksel hale getirdiği pilav günlerinin beşincisi yapıldı. Toros Eğitim Kurumları‘na ait Toros Koleji’ndeki etkinliğe vakfın burslarıyla eğitimlerini tamamlayarak meslek sahibi olmuş eski öğrencilerle yenilerin yanı sıra vakfa gönül vermiş eski ve yeni çalışanları katıldı. Yıllardır birbirlerini görmeyen insanların hasret giderip dertleşmesine imkan sağlayan pilav günü kamuoyunun yakından tanıdığı Harun Tokak, Halit Esendir, Hüseyin Kara, Mustafa Yeşil, Nevzat Ayvacı, Hüseyin Tulpar, Hikmet Çoban, Abdullah Alnıak, Remzi Ceylan gibi eğitim gönüllülerinin de bir araya gelmesine imkan sağladı. Etkinliğe Üstad Bediüzzaman Said Nursi’nin talebelerinden Recep Onaz da iştirak etti.

Rasanet Gençlik Vakfı’nın kurucuları arasında yer alan ve şimdiki başkanlığını yürüten Hasan Yılmaz, 35 yıldır ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimlerini tamamlamalarına yardımcı olduklarını söyledi. Bu yıl beşincisini gerçekleştirdikleri pilav gününe vakfın verdiği burslarla okumuş, Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinde görev alan arkadaşlarının katıldığını anlatan Hasan Yılmaz, “Hep beraber birbirimizi görme ve kaynaşma fırsatını yakaladık. Hasret giderdik, dertleştik.” dedi.

Vakıf olarak eğitim konusunda çok ciddi çalışmalara imza attıklarını, vatanını, milletini, bayrağını, ana ve babasını seven insanlar yetiştirdiklerini ifade eden Yılmaz, “Bu insanlar bugün Türkiye ve dünyanın farklı yerlerinde görev yapıyorlar. Arkadaşlarımızı burada görmek oldukça mutluluk verici.” diye konuştu. Yılmaz, vakfın kuruluşundan bu yana kendilerine destek olan herkese teşekkür etti.

Rasanet Gençlik Vakfı kurulduğu günden bu yana ihtiyaç sahibi öğrencilerin eğitimine verdiği destekle tanınıyor. 35 yıldır binlerce gence destek olan vakıf bu sene 101 öğrenciye burs imkanı sağlıyor. Vakıf öğrencilere barınma ve gıda konusunda da yardımcı oluyor.