Ak Parti Uşak Adayı Sesli: Banaz‘ı Cazibe Merkezi Yapacağız

AK Parti Uşak milletvekili adayı Hazim Sesli, Banaz ilçesine yatırım yapacak girişimcilerle biraraya gelmeye devam ediyor.

Ak Parti Uşak Adayı Sesli: Banaz‘ı Cazibe Merkezi Yapacağız
AK Parti Uşak milletvekili adayı Hazim Sesli, Banaz ilçesine yatırım yapacak girişimcilerle biraraya gelmeye devam ediyor. Eco Yaş Sebze İthalat ve İhracat firmasının 25 milyon euroluk yatırım yapacağını ifade etmesinden sonra Demir Grup Başkanı Ahmet Demir de bin kişilik otel yapacağını açıkladı. Banaz’ın cazibe merkezi olması için çalışacaklarını belirten Sesli ise, ”Ahmet Demir, Banazlı olması sebebiyle Uşak’ta öncü olarak Hamamboğazı‘nda 300 yataklı otel ihalesi almıştı. Önümüzdeki dönemde biz de yardım ederek, Banazımız‘ın cazibe merkezi olması için çalışacağız.” dedi. Bölgeye fizik tedavi merkezi de kazandırmayı planladıklarını belirten Hazim Sesli, ”SSK‘lıları ve Avrupa‘da fizik tedavi görmesi gereken hastaları, nasip olursa Banaz’a çekmeye çalışacağız. Banaz’ı, Hamamboğazı‘nı ve Murat Dağı‘nı cazibe merkezi yapmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Demir ise, “Kendimi baba vatanım Banaz‘a tayin olmuş gibi görüyorum. Bir yıldır bu proje için çalışıyoruz. Hamamboğazı‘nda sıkıntı yok. İhaleyi aldıktan sonra bazı sıkıntılar yaşadık, bürokrasi buna hazır değildi. Gerekli şikâyet ve isteklerimizi Sayın Başbakan‘a ilettik. Bizi sıkan detayların düzeldiğini gördük.” dedi. Banaz’a daha önce 300 yataklı tesis açmayı planladıklarını ve Zafer Havaalanı kesinleştikten sonra kapasiteyi bine çıkardıklarını belirten Ahmet Demir, “Zafer Havaalanı kesinleştiği güne kadar projemiz 300 yataklıydı, sonra bin yatağa çıkardık. Hazim Sesli kardeşim, buraya yatırım yapmamız için Ankara‘da ciddi kulis yaptı. Beş ayda bitecek çalışmalar, beş haftada bitti. Eski yöntemlerle üretim olmayacağını bilen biriyim. Banaz’a yeni usul üretim tesisleri açmayı planlıyoruz.” diye konuştu. Bölgede fizibilite çalışması yaptıklarını belirten Demir, ”Ben insanımıza ve kabiliyetine çok güveniyorum. Hangi köyde ne kadar insan var, her türlü bilgiyi topluyoruz. Yarın tesisimize 500–600 kişi lazım olacak. Nitelikli, yetişmiş insanları öncelikle alacağız. Bölgemizdeki insanları da seçerek ve eğiterek tesislere hazır hale getireceğiz. Banaz‘ı başka bir istikrar bekliyor. Marka şehir olmak zorundayız. Battaniyenin sesini çıkaran kardeşim Sesli sayesinde Banazlının, yıllardır arzu ettiği kalkınmanın öncüsü olacağına inanıyorum.“ dedi.