Dsö Lübnan‘da Dünya Sağlık Gününü Kutladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), kurumun kuruluşunun kutlandığı Dünya Sağlık Günü münasebetiyle Lübnan‘ın başkenti Beyrut‘ta "Bağışıklık İle Mücadele" konulu bir kampanya başlattı.

DSÖ‘nün Lübnan ofisi bu yıl, kamuoyunun sağlıklı yaşam konusuna olan ilgisini artırmak amacıyla "Bugün harekete geçilmezse, yarın çare bulunamaz" teması üzerine yoğunlaşacak.

Lübnan Sağlık Bakanlığı ile Lübnan Doktor, Eczacı ve Hemşireler Birliği‘nin himayesinde gerçekleşen kampanya etkinliğine çeşitli ülkelerin büyükelçileri, bakanlar, akademisyenler ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.

Lübnan‘daki DSÖ temsilcisi Sameen Sıddıki yaptığı açıklamada, antimikrobiyal bağışıklığın yeni bir problem olmadığını, ancak daha tehlikeli bir hale geldiğini belirtti. Sıddıki, antibiyotik dönem öncesine dönüşten korunmak için acil ve daha güçlü çabalara ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

DSÖ, ilaçlara olan bağışıklığın gün geçtikçe yaygınlaşarak, tedavi edilemez bir hale geldiği, ayrıca artık daha uzun süreli ve pahalı tedavi yöntemlerine ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Dünya Sağlık Örgütü ayrıca, bu konudaki girişimlere, hükümetler, sağlık uzmanları, sağlık sektörü, sivil toplum örgütleri ve hastaların işbirliği içinde öncülük etmesi çağrısında bulunuyor.

Kaynak: İHA