Barroso: "Hırvatistan‘ı Ab Üyesi Olarak Görmek İstiyoruz"

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Hırvatistan‘ı en kısa sürede AB üyesi olarak görmek istediklerini söyledi.

Hırvatistan‘a ziyaret düzenleyen AB Komisyonu Başkanı Barroso, başkent Zagreb‘de Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor ile bir araya geldi. Barroso‘nun ziyareti sırasında AB ile Hırvatistan arasında ulusal program mali anlaşması da imzalandı. İmza töreninin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Barroso, "Ben öncelikle bir şeyi açığa kavuşturmak istiyorum. Hırvatistan‘ı en kısa süre içinde Avrupa Birliği‘nin 28‘inci üye ülkesi olarak görmek istiyoruz. Şimdi enerji kullanımı ve çözülmesi gereken

konular üzerinde duracağız. Hırvatistan reformlar, temel hak ve yolsuzluklarla mücadele konularına daha fazla odaklanmalı ve bunların çözümü için çaba sarf etmelidir. Bu alanlardaki kararlılıkları somut, inandırıcı ve sürdürülebilir olmalıdır. Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor‘ı yolsuzlukla mücadelesinden dolayı tebrik ediyorum" dedi.

Hırvatistan Başbakanı Jadranka Kosor ise, "Sayın Barroso ile paylaştığım gibi, tüm gücümüzle başta yolsuzluk olmak üzere bir çok sorunu çözüme ulaştırmak için çalışıyoruz. Çok kısa bir süre içinde çözülemeyeceğinin bilincindeyiz fakat bu sorunların üstesinden geleceğimize inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İHA