İzmir‘de Farklı Konser

Geçen yıl şubat ayında kurulan Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği (JİKAD), "Japon Güzelliği ve Ustalığı" adlı bir konser gerçekleştirdi.

Geçen yıl şubat ayında kurulan Japonya İzmir Kültürlerarası Dostluk Derneği (JİKAD), "Japon Güzelliği ve Ustalığı" adlı bir konser gerçekleştirdi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi‘nde düzenlenen konserde, Japon koto sanatçısı Atsuko Suetomi, soprano Kaori Omiya ile TRT kanun sanatçısı Erol Gönüldaş ve piyano sanatçısı Ali Aziz Dağdelen sahne aldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Japonya İstanbul Konsolosluğu‘nun katkılarıyla gerçekleşen geceye, yoğun ilgi oldu. 11 Mart‘ta Japonya‘da yaşanan

deprem ve tsunami faciasına bir nebze katkı sağlamak amacıyla yapılan konser, iki bölüm halinde gerçekleştirildi.

Türkçe‘yi kısıtlı ölçüde konuşabilen koto ustası Atsuko Suetomi, konser sonrası yaptığı Türkçe konuşmada 11 Mart‘ta ülkesinde yaşanan faciayı değerlendirdi. Japonya‘nın depremlere alışkın bir ülke olduğunu anlatan Suetomi, şöyle konuştu: "Ancak, bu kez çok ağır oldu. Bu konsere katılma konusunda tereddüt yaşadım. Ülkemdeki vatandaşlarımız acı içinde kıvranırken, konser vermek beni rahatsız ediyordu. Ancak, bu gece için hazırlanan dvd‘lerin Japonya‘ya yardım amacıyla satıldığını öğrenince çok mutlu oldum."

Salonda bulunan müzikseverlerin hayranlıkla dinlediği konserin sonunda sahneye çıkan JİKAD Başkanı Arzu Yücel, sanatçılara hem teşekkür plaketi sundu hem de dernek üyesi gençler tarafından origami sanatıyla hazırlanan bin adet turna hediye etti.

Kaynak: İHA