İş Adamlarından Vekil Uyarısı: Doğu Ve G.Doğu’Ya Liyakatli Adaylar Gösterilsin

Doğu ve Güneydoğu’da yıllardır devam eden gerginliğe rağmen yatırımlarda bulunmaya devam eden iş adamları, siyasi partilerin bölgenin kalkınması için liyakatli adaylar göstermesini istiyor.

Doğu ve Güneydoğu’da yıllardır devam eden gerginliğe rağmen yatırımlarda bulunmaya devam eden iş adamları, siyasi partilerin bölgenin kalkınması için liyakatli adaylar göstermesini istiyor. İş adamları, halkın önüne milletvekili adayı olarak konulacak kişilerin ‘feodal yapıdan gelen potansiyel gücü ya da maddi gücüyle değil, halka hizmeti kendine vazife addeden, kendine rağmen başkaları için yaşamayı ideali haline getiren ve Türk, Kürt, Laz ve Çerkez arasında fark gözetmeksizin ekonomi, hukuk, sosyal ve teknoloji gibi alanlarda rüştünü ispatlamış ve bu yolda çaba sarf eden diğergam’ insanlar olması gerektiğini vurguluyor.

Güneydoğu’da yatırımları bulunan yüzlerce iş adamı ve sanayiciyi bünyesinde barından Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata, yaklaşık bir aydır seçime kilitlenmiş binlerce insanın gece gündüz TBMM’ye gitme yarışı içerisinde olduğuna dikkat çekti. Korkutata, “Her aday adayı büyük bir sorumluluk altına girdiğini bilmeli. Bir insanın birinci derecede sorumluluk alanı ailesi, komşu çevresi ve yakınları iken birden bulunduğu bir ilin sorumluluğunu, hatta Meclis‘e girerse şayet kısmen bir ülkenin sorumluluğunu üstleneceğini ve bunun hesabının hem bu dünyada hem de ötelerde çok çetin olacağını düşünerek kararını vermesi lazım.” diye konuştu.

SİYASİLER LEGAL ÇERÇEVEDE KALMALI

Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği (DİGİAD) Başkanı Alaaddin Korkutata, milletin vekilliği için girişimde bulunan aday adaylarının halkın 20-30 yıl önceki halk olmadığını bilmesi gerektiğini vurguladı.

Korkutata, Türkiye’nin tüm etnik unsurlarıyla beraber ekonomik, kültürel, eğitim ve sosyal alanlarda ileriye matuf çok hızlı yol aldığını ve yakın bir gelecekte devletler muvazenesinde söz sahibi ve denge unsuru olma yolunda istikrarlı bir şekilde ilerlediğini kaydetti. Korkutata, “Böyle bir mesafe kat etme içerisinde, tüm partiler de illegaliteden uzak durup legal çerçeveler içerisinde mücadele etmeli ki halkın vicdanında yer edinebilsinler. Aksi takdirde insanlar zahiren taraftar görünseler bile hakikat planında böyle olmadığı görülecektir.” şeklinde konuştu.

Meclis‘e gideceklerin, feodal yapıdan gelen potansiyel gücü ya da maddi gücüyle değil, halka hizmeti kendine vazife addeden, kendine rağmen başkaları için yaşamayı ideali haline getiren kişilerin olması gerektiğini belirten Korkutata şunları söyledi: “Türk, Kürt, Laz ve Çerkez arasında fark gözetmeksizin ekonomi, hukuk, sosyal, bilim ve teknoloji gibi alanlarda rüştünü ispatlamış ve bu yolda çaba sarf eden diğergam insanlar olmalıdır. Yoksa Allah korusun Ankara’da aday belirleme konumunda olanlar tarafından (ki ihtimal vermiyorum) kazara bu alanda liyakat sahibi olmayan temsilciler seçildiği takdirde sadece ülke olarak zaman kaybetmiş olacağız ve hem talip olan hem seçen bunun vebalinden zor kurtulacağı gibi, yıllardır ülke için gecesini gündüzüne katmış belki de 2- 3 saat uykuyla iktifa eden devlet ricalimizin hukukunu da çiğneyerek mahşeri vicdanlarda hep nefretle yad edileceklerdir. Halkın içinden biri olarak diyebiliriz ki, bundan sonra herkes bilmelidir ki, hangi partiye mensup olursa olsun, tahripçi ruha sahip olmayan, yapıcı, millet, memleket ve insan sevgisini kendine gaye haline getirmiş insanlar hep halkımızın sevgisini kazanacak ve takdirle yad edilecektir. Henüz vakti varken acizane aday adaylara ve aday belirleyenlere tavsiyemiz, muhasebe ve murakabelerini iyi yapıp yukarıda mezkur evsaflara haiz olmayanlar bu vebal altına girmemeleridir.”