Demirkazık‘ta Hastalanan Ukraynalı Dağcı İçin Kurtarma Çalışması Başlatıldı

Niğde‘de Demirkazık Dağı‘nda doğa yürüyüşü yaparken hastalanan Ukraynalı dağcıyı kurtarma çalışması başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Kayseri‘nin Yahyalı ilçesinden 3 gün önce doğa yürüyüşü yapmak üzere yola çıkan ve Niğde‘nin Çamardı ilçesine bağlı Demirkazık Dağı eteklerine kadar yürüyen 2‘si bayan toplam 7 Ukraynalı turist, 3 bin 200 metre yüksekliğindeki Tekekalesi mevkiine geldikleri sırada, isminin Alex olduğu bildirilen bir dağcı günlerdir yaşadığı yüksek ateş rahatsızlığından yola devam edemedi. Arkadaşlarının yola devam edememesi üzerine gruptan ayrılan Andrei Sheherbatov ile Kostriak Nozdrin isimli iki

kişi, yürüyerek Çamardı ilçesine bağlı Pınarbaşı köyüne geldi ve yetkililere bilgi verdi. Demirkazık Dağevinde arama kurtarma koordinasyon merkezi kuran Niğde Jandarma Komutanlığı ile İl Sağlık Müdürlüğü ve Sivil Savunma ekipleri, Sağlık Bakanlığı‘na ait helikopterlerle kurtarma çalışmalarına başladı.

AKUT Niğde ekibi ve Jandarma Arama Kurtarma ekibinden 3‘er kişi ile İl Sağlık Müdürlüğü‘ne bağlı UMKE ekibinden 5 olmak üzere toplam 11 kişi, saat 17.00 sıralarında Demirkazık Dağı‘ndan yürüyerek kurtarma çalışmalarına başladı. Akut Niğde ekiplerinden alınan bilgiye göre, dağın eteklerinde 50 santimetrenin üzerinde kar olduğu ve yoğun sis nedeni ile kurtarma çalışmalarının yavaş devam ettiğini belirterek, hastalanan dağcının bulunduğu mevkinin 8 saatlik yürüme mesafesinde olduğunu bildirildi.

Kaynak: İHA