Türkiye Kızlar Zirvesi Yapıldı

Platform 3.3 tarafından düzenlenen Türkiye Kızlar Zirvesi sona erdi.

Türkiye Kızlar Zirvesi Yapıldı
Platform 3.3‘ün kadınlara yönelik her türlü şiddet ve baskı konusuna dikkat çekmek amacıyla, Mayıs başında İstanbul‘da yapılacak Küresel Kadın Zirvesi‘nden hemen önce, düzenlediği Türkiye Kızlar Zirvesi sona erdi. Zirve, İstanbul‘da Türkiye‘nin yedi bölgesinden temsilci genç kadınların katılımıyla gerçekleşti. Genç liderlerin yerel ölçekte projeler geliştirip uygulamasını desteklemeyi hedefleyen zirvede, Türkiye‘de kadınların karşılaştığı zorluklar ve olası çözümler tartışıldı. Zirveyle bağlantılı olarak

düzenlenen çok yönlü eğitim programları ise 30 Nisan‘a kadar İstanbul ve Ankara‘da devam edecek.

Zirvede eğitim, sağlık, şiddet ve ekonomi gibi konular ele alındı. Zirve süresince katılımcılar, Türkiye‘de kadın olmak kavramını, bu kavramın toplumdaki algısını, günlük hayatta kendilerine ve Türkiye‘deki diğer kadınlara nasıl yansıtıldığını tartıştılar. Ayrıca, saptanan sorunlara yönelik yerel olarak uygulanmaya uygun projeler geliştirmek için ilk adımları attılar.

Zirve sonunda açıklanan bildiriyle liderler ve değiştiricilerin şu başlıklara önem vermeleri yönünde çağrı yapıldı:

"Toplumdaki kadın algısının değiştirilmesi yoluyla kadının güçlendirilmesinin tüm sorunların çözümündeki temel yol olduğu ve gerekli uygulamaların yapılması gerektiği.

Şiddet başta olmak üzere tüm sorunların çözümünde sivil toplum kuruluşlarının etkin katılımının ve medya kuruluşlarının duyarlı yaklaşımının teşvik edilmesi gerektiği.

Tüm bu süreçlere gençlerin etkin katılımının sağlanması yolunda ve bu mekanizmaların daha erişilebilir hale getirilmesi konusunda adımlar atılması."

Zirve kapsamında, katılımcıların projeleri hayata geçirmede ve aktif olarak yürütmede liderlik yapabilmeleri için bazı eğitim atölyeleri de hazırlandı. Ay sonuna kadar devam edecek eğitim atölyelerinde medya ilişkileri, sosyal girişimcilik, bir sivil toplum aracı olarak spor, proje yönetimi ve organizasyon planlaması, web teknolojileri gibi konular işleniyor.

Kaynak: İHA