Putin: "Güç Kullanımı İçin Çok Kolay Karar Alınıyor"

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Libya‘daki durumun bazı yabancı güçlerin uluslararası sorunları çözmede güç kullanmak için ne kadar hazır olduklarını gösterdiğini söyledi.

İsveç‘te temaslarda bulunan Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İsveç Kralı Carl XVI Gustaf ve İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt ile bir araya geldi. Baş başa ve heyetler arasında gerçekleşen görüşmelerin ardından iki ülke arasında çeşitli konularda işbirliği anlaşmaları imzalandı. Daha sonra düzenlenen basın toplantısında İsveç‘in, NATO‘nun Libya‘daki operasyonuna katılıp katılmayacağı konusunda sorulan bir soruyu yanıtlayan Putin, "Her ülkenin kendi bağımsız kararı vardır. Uluslararası işlerde güç

kullanılması konusunda bazen ne kadar kolay karar alındığını gördükçe şaşırıp kalıyorum. Bu konular içinde bulunduğumuz çağdaş, medeni dünyada insan haklarını insanlığı ilgilendiriyor. Kelimeler, teoriler ve uluslararası ilişkilerde ciddi çelişkiler olduğunu düşünmüyor musunuz? Bu dengesizliği ortadan kaldırmak için her şeyi yapmalıyız" dedi.

Kaynak: İHA