Lübnan‘daki Filistinli Mülteciler Unrwa‘yı Protesto Etti

Lübnan‘ın başkenti Beyrut‘ta yaşayan Filistinli mülteciler, BM yardım kuruluşu UNRWA‘nın, ülkedeki Filistinli mülteci kamplarına yaptığı sağlık ve eğitim yardımlarında kesintiye gitmesini protesto etti.

UNRWA ofisi önünde toplanan mülteciler, ülke genelinde yaklaşık 400 bin Filistinli‘nin yaşadığı mülteci kamplarına yapılan yardımların artırılması talebinde bulundu.

Lübnan‘daki UNRWA Temsilcisi Salvatore Lombardo ise "Filistinli mültecilerin yaşadıkları problemleri çok iyi anlıyoruz. Bu kesinlikle üzerinde durdurduğumuz bir konu. Filistinlilerle birlikte, hayat şartlarının daha iyi hale getirilmesi için bu konu üzerinde çaba sarfediyoruz. Bunu gerçekleştirmek için UNRWA‘dan ve dünyadan çok daha fazla yardıma ihtiyacımız var" ifadelerini kullandı.

Beyrut‘taki gösteriler, Ain el-Hilweh mülteci kampında yaşayan Filistinli bir çocuğun, ailesinin ödeme gücü olmadığı için hastane kapısından çevrilmesi nedeniyle hayatını kaybetmesinden sonra başlamıştı.

UNRWA, ülke genelindeki 12 mülteci kampına yönelik yardımlarını, Ortadoğu genelindeki mülteci kamplarına yönelik bütçenin düşürülmesi nedeniyle kısmak zorunda kalmıştı.

Mülteci kamplarında yaşayan Filistinliler temel insani ihtiyaçlardan yoksun yaşıyor. Birçok meslekte çalışmalarına izin verilmeyen Filistinli mültecilerin konut edinme veya miras hakları da bulunmuyor.

Kaynak: İHA