Bakan Günay‘dan "İnsanlık Anıtı" Ve "Çılgın Proje" Değerlendirmesi

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kars‘ta yıkımına başlanan "İnsanlık Anıtı" ile ilgili, "Bununla ilgili üzüntümü biliyorsunuz" dedi. Sanatçıların tepki göstermesine ise Bakan Günay, "Bu tartışmalar başladığı zaman, heykelin yıkılmasını önlemek yerine Bakan yıkmaya kalkmasalardı, belki şimdi başka bir noktada olabilirdik" diye konuştu.

Cern Modern Sanatlar Merkezi‘ne gelişinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplayan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Başbakan‘ın bugün açıkladığı "Çılgın Proje"yi değerlendirdi. "Beklediğim bir proje doğrusu" diyen Bakan Ertuğrul Günay, "Ben de böyle bir şey bekliyordum. İstanbul‘un ulaşım konusunda yaşadığı birçok sıkıntıyı çözümlemekte yardımcı olacağını düşünüyorum. Bizim en büyük sorunlarımızdan bir tanesi; boğazdan geçen tankerler ve çevrede yarattıkları sorunlar, sıkıntılar. Geçmiş

yıllarda, bu alanda talihsiz olaylar da yaşadık. Sanıyorum ki tamamen ticaret, sanayi ve tanker geçişine imkan verecektir yeni kanal. Bu tarihi güzel İstanbul boğazı bize kalacak" ifadelerini kullandı. İstanbul‘un tarihsel mekanların, boğaz kıyısındaki yalıların ve sarayların yeni kanal sayesinde tehlikelerden korunmuş olacağını kaydeden Bakan Günay, "Projeden sizin haberiniz var mıydı" sorusuna, "Beklentim vardı. Hayal kırıklığına uğramadım" diye cevap verdi.

Kars‘ta yıkımına başlanan "İnsanlık Anıtı"nı soran gazetecilere ise Bakan Günay, "Bununla ilgili üzüntümü biliyorsunuz" dedi. Sanatçıların tepkisinin hatırlatılması üzerine ise Bakan Günay, "Bu tartışmalar başladığı zaman, heykel yıkılmasını önlemek yerine Bakan yıkmaya kalkmasalardı, belki şimdi başka bir noktada olabilirdik" cevabını verdi.

Kaynak: İHA